Теми статей
Обрати теми

Податок на землю в період отримання дозволів на будівництво

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Податок на землю в період отримання дозволів на будівництво

 

Підприємство орендує земельну ділянку, цільове призначення якої — будівництво та функціонування офісного комплексу. На сьогодні триває процедура отримання дозволів на будівництво. Чи можна на цьому етапі відносити податок на землю до валових витрат?

(м. Одеса)

 

Так, можна.

Очевидно, сумніви викликано тим, що фактично будівництво ще не ведеться. Але отримання дозвільних документів — обов’язковий підготовчий етап, і наявність орендованої земельної ділянки під забудову дуже полегшить забудовнику цю процедуру.

Мабуть, підприємство орендує земельну ділянку під «недобудом» у місцевих органів влади. Плата за землю в такому разі належить до обов’язкових податків та зборів, установлених

Законом України «Про оренду землі» у редакції від 02.10.2003 р. № 1211-IV. Сума сплачених (нарахованих) податків, зборів (обов’язкових платежів), установлених Законом України «Про систему оподаткування», відноситься до складу валових витрат згідно з п.п. 5.2.5 Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств» у редакції від 22.05.97 р. № 283/97-ВР.

Такий висновок підтверджується також і в

листі ДПАУ від 22.10.2008 р. № 21623/7/15-0217.

 

Андрій ЧИБІСОВ

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі