Теми статей
Обрати теми

Експорт товарів: новий порядок ліцензування

Редакція БТ
Наказ від 09.09.2009 р. № 991

Експорт товарів: новий порядок ліцензування

 

Мінекономіки затвердило нове

Положення про порядок ліцензування експорту товарів, дія якого поширюється на всіх суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності (далі — суб’єкт ЗЕД) незалежно від форми власності. Документ-попередник (наказ Мінекономіки від 31.12.2008 р. № 933 — див. калейдоскоп документів «Ліцензування експорту товарів у 2009 році» // «БТ», 2009, № 6, с. 13) утратив чинність.

Перелік документів, які слід подавати для отримання експортної ліцензії, залишився тим самим.

Видача ліцензії здійснюється за умови подання до Мінекономіки або уповноваженого органу платіжного доручення з відміткою банку про сплату державного збору за видачу ліцензії в розмірі, установленому Кабміном.

Також Мінекономіки затвердило

форму ліцензії на експорт товарів та Інструкцію з її заповнення; форму заявки на видачу ліцензії на експорт товарів та Інструкцію з її заповнення.

Крім того,

Мінекономіки делегувало структурним підрозділам обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій та відповідному республіканському органу АР Крим право видачі ліцензій на експорт товарів суб’єктам ЗЕД, яких зареєстровано у відповідних регіонах та облікова вартість товарів за договорами (контрактами) яких не перевищує 300 тис. доларів США, крім товарів, на експорт яких необхідне відповідне погодження та встановлено квоти (кількісні або інші обмеження).

(

Наказ Мінекономіки від 09.09.2009 р. № 991; набув чинності 17.10.2009 р.)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі