Теми статей
Обрати теми

Атестація інженерів з нагляду за будівництвом

Редакція БТ
Лист від 09.03.2010 р. № 12/19-2-8-14-2348

Атестація інженерів з нагляду за будівництвом

 

1. Мінрегіонбуд

листом нагадав, що інженери з нагляду за будівництвом (далі — інженери технагляду) відповідно до п.п. 6.1.2 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності в будівництві повинні здійснювати підвищення кваліфікації за відповідними навчальними програмами в будь-яких навчальних закладах та організаціях, у тому числі на держпідприємствах, що належать до сфери управління Мінрегіонбуду, які здійснюють таку діяльність і самостійно встановлюють обсяги та вартість таких послуг.

При проведенні атестації інженерів проводиться тестування за допомогою ПК. Організацію та програмне забезпечення тестування здійснює ДП «Державний науково-дослідний інститут автоматизованих систем у будівництві».

Контактні дані та інформація про інженерів технагляду розміщуватимуться на сайті Мінрегіонбуду (www.minregionbud.gov.ua).

На думку Мінрегіонбуду, після проведення атестації

кваліфікаційний сертифікат видається не господарюючому суб'єкту, а інженеру технічного нагляду як фізичній особі, тому подальші витрати має оплачувати така фізична особа: 360 грн. — за тестування з використанням ПК; 500 грн. — за послуги з обробки інформації та формування бази даних (реєстру) фахівців технічного нагляду.

2. У свою чергу, архітектурно-будівельна атестаційна комісія інженерів технічного нагляду (далі — Комісія)

рішенням, що коментується, уповноважила Громадську організацію «Гільдія інженерів технічного нагляду за будівництвом об'єктів архітектури» здійснювати організаційно-технічне, методичне, правове та інше забезпечення діяльності Комісії, визначивши її робочим органом Комісії, а також рекомендувала робочому органу Комісії залучати місцеві осередки Гільдії до забезпечення організації профатестації інженерів технічного нагляду.

(

Лист Мінрегіонбуду від 09.03.10 р. № 12/19-2-8-14-2348; рішення архітектурно-будівельної атестаційної комісії інженерів технічного нагляду від 05.02.10 р. № 6, чинне з дня прийняття)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі