Теми статей
Обрати теми

Затверджено Порядок переобладнання транспортних засобів

Редакція БТ
Постанова від 21.07.2010 р. № 607

Затверджено Порядок переобладнання транспортних засобів

 

Кабмін затвердив

Порядок переобладнання транспортних засобів, який визначає процедуру переобладнання транспортних засобів, призначених для експлуатації на вулично-дорожній мережі загального користування.

Переобладнання транспортного засобу відтепер здійснює лише

суб'єкт господарювання, який має нормативно-технічну документацію на відповідний вид переобладнання і свідоцтво про погодження конструкції транспортного засобу щодо забезпечення безпеки дорожнього руху, або власник такого засобу в індивідуальному порядку.

Для

переобладнання транспортного засобу в індивідуальному порядку власник або його представник має подати до спеціально уповноваженої організації (ДП «ДержавтотрансНДІпроект» або до Центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС):

— заяву про погодження переобладнання транспортного засобу;

— копії свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу;

— копію акта проведення його огляду.

На основі поданих документів власнику надається:

— або документ про погодження (строк його дії 1 рік);

— або обґрунтована відмова в погодженні.

Після проведення переобладнання необхідно пройти оцінювання відповідності переобладнаного транспортного засобу (має бути проведено протягом місяця), результатом якого є

сертифікат відповідності для переобладнаних автобусів та акт технічної експертизи або сертифікат відповідності для інших транспортних засобів.

Оцінювання є платною послугою. Його проводять організації з оцінки відповідності, до яких належать:

— випробувальна лабораторія (центр), що має атестат акредитації відповідної галузі;

— орган з оцінки відповідності, визнаний та призначений в установленому порядку для проведення процедури сертифікації транспортних засобів;

— підприємство, що має (чинний до 31 грудня 2011 року) сертифікат відповідності державної системи сертифікації УкрСЕПРО з установленням відповідності конструкції транспортного засобу, що переобладнаний, умовам (вимогам), викладеним у документі про погодження. Звернемо увагу, що після проведення переобладнання потрібно також здійснити перереєстрацію переобладнаного транспортного засобу.

(Постанова КМУ від 21.07.10 р. № 607, набрала чинності 30.07.10 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі