Теми статей
Обрати теми

Єдиноподатником може стати підприємство, одним із засновників якого є фізична особа — нерезидент

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Єдиноподатником може стати підприємство,
 одним із засновників якого є фізична особа — нерезидент

 

Підприємство має у складі засновників фізичну особу — нерезидента. Чи має право таке підприємство стати платником єдиного податку?

(м. Харків)

 

Так, має.

Згідно зі

ст. 7 Указу про єдиний податок (який регулює сплату єдиного податку) його дія не поширюється, зокрема, на суб'єктів підприємницької діяльності, у статутному фонді яких частки, що належать юридичним особам — учасникам та засновникам цих суб'єктів, які не є суб'єктами малого підприємництва, перевищують 25 %.

Як бачимо, обмеження для застосування спрощеної системи встановлені щодо засновників — юридичних осіб, які не є суб’єктами малого підприємництва. Їх частка у статутному фонді не може перевищувати 25 %.

Жодних застережень щодо участі у статутному фонді фізичних осіб, у тому числі й нерезидентів, немає. Тому такі підприємства мають повне право перейти на спрощену систему оподаткування за умови дотримання встановлених критеріїв перебування на єдиному податку.

Податківці у

п. 1 Роз’яснення № 244 також підтвердили, що у випадку, коли засновником підприємства виступає фізична особа — нерезидент, незалежно від її частки у статутному фонді підприємства, підприємство може перейти на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності зі сплатою єдиного податку.

 

Сергій ДЕЦЮРА

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі