Теми статей
Обрати теми

Про затвердження Положення про порядок контролю за додержанням Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання послуг з перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом відповідно до видів робіт, визначених Законом України «Про автомобільний транспорт»

Редакція БТ
Наказ від 02.07.2010 р. № 429

АВТОПЕРЕВЕЗЕННЯ:

Мінтрансзв’язку затвердило нові Ліцензійні умови

 

Наказ Міністерства транспорту та зв'язку України від 02.07.10 р. № 427

«Про затвердження Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання послуг з перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом відповідно до видів робіт, визначених Законом України «Про автомобільний транспорт»

Наказ Міністерства транспорту та зв'язку України від 02.07.10 р. № 429

«Про затвердження Положення про порядок контролю за додержанням Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з надання послуг з перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом відповідно до видів робіт, визначених Законом України «Про автомобільний транспорт»

 

І.

Першим наказом, що коментується Мінтрансзв’язку затвердило Ліцензійні умови провадження господарської діяльності з надання послуг з перевезення пасажирів і вантажів автомобільним транспортом відповідно до видів робіт, визначених Законом України «Про автомобільний транспорт». Кардинальних змін нові Ліцензійні умови порівняно із старими не містять. Виділимо такі моменти.

1.

У нових Ліцензійних умовах відтепер умови, яких потрібно дотримуватися для отримання ліцензії, поділено на загальні (ті, що стосуються всіх без винятків перевізників), та спеціальні (які стосуються перевізників, що здійснюють відповідні перевезення пасажирів та вантажів).

2.

Для водіїв автоперевізників установлено порядок визначення та підтвердження безперервного стажу керування транспортним засобом. Так, до безперервного стажу керування автомобілями включається робота водієм на автомобілі з максимально допустимою перервою, що не перевищує одного місяця, яка підтверджена відповідними документами:

для осіб, які працюють водіями на підприємствах або у підприємців, — витягом із трудової книжки або довідкою з місця роботи із зазначенням дати наказу про призначення особи на посаду, дати, з якої така особа працює водієм, марки закріпленого автотранспортного засобу і його номерного знака. Ці документи мають бути засвідчені підписом посадової особи і скріплені печаткою;

для самозайнятого автомобільного перевізника, у якого немає трудової книжки — наявністю національного або міжнародного посвідчення водія на право керування транспортними засобами (п.п. 2.3.5).

3.

Відтепер для отримання ліцензії на перевезення вантажів та пасажирів автоперевізники мають також організовувати проведення періодичного навчання водіїв методам надання першої медичної допомоги потерпілим від ДТП (п.п. 2.3.17). Раніше такої вимоги не існувало.

4.

При зміні даних, зазначених у документах, що додаються до заяви про видачу ліцензії, ліцензіат (автоперевізник) зобов'язаний повідомити орган ліцензування про ці зміни. Це потрібно зробити протягом 10 робочих днів шляхом подання письмового повідомлення разом з документами або їх нотаріально засвідченими копіями, які підтверджують зазначені зміни (п. 2.7).

5.

Для автоперевізників, які займаються перевезенням пасажирів у таксі (як у внутрішніх, так і міжнародних перевезеннях), тепер необхідно в салоні таксі (легкового автомобіля) розміщувати інформацію щодо свого повного найменування, даних, що містяться в ліцензії, та номерів телефонів регіональних управлінь (відділів) захисту прав споживачів (п.п. 4.4.7). Раніше цього не вимагалося.

ІІ

. Другим наказом, що коментується, Мінтрансзв’язку затвердило нове Положення про порядок контролю за додержанням зазначених Ліцензійних умов.

Крім того, у зв'язку з прийняттям зазначених

Ліцензійних умов та Положення про порядок їх контролю Держкомпідприємництво та Мінтрансзв'язку спільними наказами від 02.07.10 р. № 212/426 та від 02.07.10 р. № 213/428 визнали такими, що втратили чинність:

— старі

Ліцензійні умови, затверджені спільним наказом Держкомпідприємництва та Мінтрансзв'язку від 01.02.08 р. № 9/119;

— старий

Порядок контролю за додержанням Ліцензійних умов, затверджений спільним наказом Держкомпідприємництва та Мінтрансзв'язку від 01.02.08 р. № 10/120.

Накази

, що коментуються, набрали чинності з 13.08.10 р.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі