Теми статей
Обрати теми

«Бездокументарність»: нюанси діяльності реєстродержателів

Редакція БТ
Лист від 26.10.2010 р. № 21

«Бездокументарність»: нюанси діяльності реєстродержателів

 

Згідно з

абзацом другим ч. 3 ст. 6 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» від 23.02.06 р. № 3480-IV та другим реченням ч. 2 ст. 20 Закону України «Про акціонерні товариства» від 17.09.08 р. № 514-VI акції товариств існують виключно в бездокументарній формі. Ця норма діє з 29.10.10 р.

У зв’язку з цими змінами Професійна асоціація реєстраторів і депозитаріїв (ПАРД) нагадала, що

Положення про порядок ведення реєстрів власників іменних цінних паперів (рішення ДКЦПФР від 17.10.06 р. № 1000) поширюється на облік прав власності на іменні цінні папери, випущені в документарній формі, зареєстровані відповідно до законодавства України.

На думку ПАРД,

набуття чинності нормами законодавства щодо бездокументарної форми існування акцій не є підставою для розірвання договору на ведення реєстру власників іменних акцій документарної форми існування, а також не є підставою для відмови в унесенні змін до системи реєстру.

Водночас ПАРД звернула увагу на те, що кожен має право звернутися до суду за захистом своїх порушених чи оспорюваних прав та охоронюваних законом інтересів.

(

Інформаційний лист ПАРД від 26.10.10 р. № 21)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі