Теми статей
Обрати теми

Про внесення змін до Порядку використання коштів Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та здійснення контролю під час організації оплачуваних громадських робіт для безробітних

Редакція БТ
Постанова від 14.10.2010 р. № 210

ЄДИНИЙ ВНЕСОК НА СОЦСТРАХУВАННЯ —

Фонд безробіття приводить свої чинні документи у відповідність до Закону про ЄВС

 

Постанова правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття від 14.10.10 р. № 210

«Про внесення змін до Порядку використання коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та здійснення контролю під час організації оплачуваних громадських робіт для безробітних»

Постанова правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття від 14.10.10 р. № 211

«Про внесення змін до постанови правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття від 29.01.2009 № 94 «Про порядок здійснення профілактичних заходів, спрямованих на запобігання настанню страхових випадків»

 

Сьогоднішні

постанови правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття (ФБ), що коментуються, уносять зміни до чинних постанов ФБ у зв’язку із запровадженням з 1 січня 2011 року єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄВС).

1. Постановою правління ФБ від 14.10.10 р. № 210

унесено зміни до Порядку використання коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття та здійснення контролю під час організації оплачуваних громадських робіт для безробітних, затвердженого постановою правління ФБ від 16.10.08 р. № 69. З 2011 року кошти ФБ, що виділяються згідно з цим Порядком, може бути використано як на виплату зарплати, так і на сплату ЄВС замість соцвнесків (абзац другий п. 3). Крім того, відповідно до нового абзацу третього п. 6 центр зайнятості має право під час перевірки отримувати від роботодавця необхідні пояснення (у тому числі в письмовій формі) з питань, що виникають при проведенні перевірки.

2. Постановою правління ФБ від 14.10.10 р. № 211

унесено зміни до двох порядків, затверджених постановою правління ФБ від 29.01.09 р. № 94*:

* Див. ком. «Боротьба з безробіттям триває — Фонд фінансує витрати на перепідготовку працівників та зарплату тих, кого скорочують» // «БТ», 2009, № 18, с. 6.

Порядку фінансування витрат роботодавця на оплату праці працівників, яких з метою запобігання вивільненню тимчасово переведено за їх згодою на іншу роботу (до 6 місяців протягом року) за умови збереження за ними основного місця роботи (далі — Порядок фінансування витрат на оплату праці);

Порядку фінансування витрат роботодавця на професійну перепідготовку або підвищення кваліфікації працівників, щодо яких є загроза вивільнення у зв’язку з реорганізацією або перепрофілюванням підприємства, тимчасовим припиненням виробництва, за умови збереження за працівниками місця роботи.

При визначенні права на отримання фінансування для обох

порядків роботодавець має бути не менше 24 місяців платником внесків до ФБ та/або ЄВС. Крім того, у роботодавця не повинно бути заборгованості за внесками до ФБ та ЄВС на 1 число місяця, в якому роботодавець звернувся за отриманням фінансування (до цього заборгованості не повинно бути на дату звернення).

Крім того, згідно з оновленим

розділом III Порядку фінансування витрат на оплату праці з 2011 року ФБ фінансуватиме як частину витрат на оплату праці, так і ЄВС, що нараховується на них (замість соцвнесків). Відповідно до нового абзацу другого п. 5.2 центр зайнятості має право при проведенні перевірки отримувати від роботодавця необхідні пояснення (у тому числі в письмовій формі) з питань, що виникають під час перевірки.

Також розширено перелік причин, з яких центр зайнятості може припинити фінансування витрат на оплату праці. Крім ситуації, коли роботодавець перешкоджає проведенню перевірки, такими причинами також є випадки, коли роботодавець відмовляє у проведенні перевірки, несвоєчасно подав або не подав відомості для отримання фінансування, під час перевірки виявлено факти надання роботодавцем центру зайнятості недостовірних відомостей або порушено порядок використання коштів ФБ (оновлений

п. 5.4 Порядку фінансування витрат на оплату праці ).

Зміни, унесені

постановами , що коментуються, набирають чинності з 1 січня 2011 року одночасно із Законом України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.10 р. № 2464-VI.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі