Теми статей
Обрати теми

З 2011 року автостанції працюватимуть за новими Правилами

Редакція БТ
Наказ від 27.09.2010 р. № 700

З 2011 року автостанції працюватимуть за новими Правилами

 

Мінтрансзв’язку затвердило

Порядок регулювання діяльності автостанцій, що визначає процедуру атестації автостанцій, вимоги до них, механізм визначення розміру автостанційного збору та вартості послуг, що надаються автомобільним перевізникам. Порядком установлено таке:

— умовою функціонування автостанції як суб’єкта надання автостанційних послуг є

наявність свідоцтва про атестацію;

відкриття автостанції передбачає: 1) розробку та затвердження власником автостанції паспорта автостанції; 2) проведення за зверненням власника до Державтотрансадміністрації обстеження автостанції; 3) уключення автостанції до переліку атестованих автостанцій (його вестиме Державтотрансадміністрація); 4) видачу свідоцтва про атестацію автостанції;

атестація автостанцій провадиться безоплатно 1 раз на 5 років;

розмір автостанційного збору на плановий період розраховується власником за результатами діяльності автостанції у звітному періоді як відносна величина до вартості проїзду (у відсотках) з урахуванням класу автостанції та погоджується з Радою міністрів АР Крим, обласними, Київською та Севастопольською міськими державними адміністраціями, на території яких розташовано автостанцію. Розмір автостанційного збору встановлюється єдиним для всіх автостанцій відповідного класу цього власника;

вартість обов’язкових послуг, що надаються автостанцією перевізнику, визначається у відсотках від загальної суми вартості за тарифом від реалізованих через каси автостанцій власника квитків та вартості перевезення багажу на автобуси відповідного перевізника. Вартість обов’язкових послуг визначається за договором перевізника з власником автостанції, але не вище вартості, розрахованої відповідно до цього Порядку.

закриття автостанції здійснюється з ініціативи власника за умови інформування про це РМ АР Крим, обласної державної адміністрації та Державтотрансадміністрації не пізніше ніж за 2 місяці до закриття автостанції. Автостанція закривається після виведення з неї всіх автобусних маршрутів.

(

Наказ Мінтрансзв’язку від 27.09.10 р. № 700, чинний з 01.01.11 р.)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі