Теми статей
Обрати теми

Адмінреволюція: мета — економія коштів

Редакція БТ
Указ від 09.12.2010 р. № 1085/2010

Адмінреволюція: мета — економія коштів

 

Президентом підписано

Указ «Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади», метою якого є усунення дублювання повноважень, скорочення адмінапарату та економія коштів держави.

Так, згідно з

Указом реорганізовано, ліквідовано, перейменовано та створено нові центральні органи влади, зокрема:

утворено 10 нових міністерств шляхом реорганізації старих;

ліквідовано, зокрема: Держгірпромнагляд (його функції розділять між собою Державна служба гірничого нагляду і промислової безпеки України та Державна інспекція техногенної безпеки України); Держкомпідприємництва (його функції покладено на Міністерство економічного розвитку та продовольства України, крім реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб — підприємців: цим тепер займатиметься новостворена Державна реєстраційна служба України);

реорганізовано, зокрема: ДПАУ (у Державну податкову службу України), Держспоживстандарт (у Державну службу технічного регулювання України), Держкомстат (у Державну службу статистики України), Держкомзем (у Державне агентство земельних ресурсів України).

У документі наведено

Схему організації та взаємодії центральних органів виконавчої влади. У цілому до центральних органів влади віднесено: 16 міністерств, 28 державних служб, 13 агентств, 7 інспекцій, 2 адміністрації, Держфінпослуг, ПФУ, Національне агентство з питань підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу та реалізації інфраструктурних проектів. До центральних органів влади зі спеціальним статусом увійшли Антимонопольний комітет України, Держтелерадіо і Фонд держмайна.

Указом

також установлено: 1) міністерства та інші центральні органи виконавчої влади, що створюються шляхом реорганізації інших центральних органів виконавчої влади, є правонаступниками реорганізованих органів; 2) центральні органи виконавчої влади, на які цим Указом покладено функції щодо реалізації держполітики у відповідній сфері, виконують повноваження в певних сферах компетенції відповідних органів, що ліквідуються згідно з цим Указом; 3) Кабміну доручено забезпечити 30 % скорочення чисельності держслужбовців, які працюють у центральних органах виконавчої влади, а також не менше ніж на 50 % штатних працівників Секретаріату КМУ. У зв’язку з чим Кабмін своєю постановою вже зробив кроки щодо скорочення чисельності держслужбовців центральних органів на 30 %.

(

Указ Президента України від 09.12.10 р. № 1085/2010, чинний з 09.12.10 р., постанова КМУ від 10.12.10 р. № 1128, чинна з 15.12.10 р.)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі