Теми статей
Обрати теми

Будівельний сертифікат відповідності: установлено порядок та розмір плати за його видачу

Редакція БТ
Постанова від 29.12.2009 р. № 1423, 1424

Будівельний сертифікат відповідності: установлено порядок та розмір плати за його видачу

 

1. Кабмін

постановою від 29.12.2009 р. № 1423 (чинна з 14.01.10 р.) затвердив:

Порядок внесення плати за видачу сертифіката відповідності;

Розміри плати за видачу сертифікатів відповідності. Установлено таке: розмір плати залежить від типа об'єкта, що приймається в експлуатацію, та з урахуванням витрат на розгляд і аналіз працівниками Держархбудінспекції (далі — ДАБІ) та її терорганів поданих документів, проведенням підсумкової перевірки цього об'єкта (у тому числі витрат на енергоносії, транспорт і оренду приміщень, а також створення, ведення та забезпечення функціонування Реєстру виданих сертифікатів відповідності та відмов у їх видачі).

2.

Кабмін постановою від 29.12.2009 р. № 1424 (чинна з 14.01.10 р.) :

затвердив Порядок ведення реєстру виданих сертифікатів відповідності та відмов у їх видачі. Фізичні та юридичні особи зможуть безкоштовно (протягом 10 днів) отримати витяг з реєстру, подавши відповідну заяву до ДАБІ чи її терорганів;

— уніс зміни до Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, якими встановив, що прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів здійснюється

на підставі сертифіката відповідності . Рішення про видачу або відмову у видачі сертифіката з обґрунтуванням причин відмови та рекомендаціями щодо усунення виявлених порушень надсилається замовнику протягом 2 днів за результатами розгляду заяви.
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі