Теми статей
Обрати теми

Паркування автотранспорту — зустрічайте нові Правила

Редакція БТ
Постанова від 03.12.2009 р. № 1342

Паркування автотранспорту — зустрічайте нові Правила

 

Кабмін затвердив

Правила паркування транспортних засобів на вулицях та дорогах населених пунктів.

Правила

поширюються на осіб, які розміщують транспортні засоби (далі — ТЗ) на майданчиках для паркування; і на господарюючих суб'єктів, які утримують такі майданчики.

Правила

не поширюються на регулювання питань організації та порядку надання послуг зі зберігання ТЗ, які належать громадянам та юридичним особам, а також транзитних ТЗ, що здійснюють міжнародні та міжміські перевезення, організацію та порядок надання яких установлено Правилами зберігання транспортних засобів на автостоянках.

Правилами

встановлено :

паркування може бути платним чи безоплатним відповідно до рішення органу місцевого самоврядування чи оператора (господарюючого суб'єкта, який здійснює облаштування та утримання майданчика для паркування);

розміщення майданчиків для паркування за окремими адресами здійснюється в установленому порядку органами місцевого самоврядування за погодженням з Державтоінспекцією МВС згідно з місцевими правилами забудови;

— відведені майданчики для платного паркування обов'язково

мають бути обладнані паркувальними автоматами з розрахунку не менше як один автомат на 10 місць для паркування з обох боків уздовж проїзної частини вулиці, дороги чи тротуару, а також обладнані автоматичними в'їзними та виїзними терміналами (пп. 14 і 16 Правил, ці норми набирають чинності з 01.01.2012 р.)

(Постанова КМУ від 03.12.2009 р. № 1342; набирає чинності з 01.03.10 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі