Теми статей
Обрати теми

Щодо подання податкової декларації з податку на додану вартість (скороченої)

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Щодо подання податкової декларації з податку на додану вартість (скороченої)

 

Платник податку — сільськогосподарське підприємство, яке відповідно до статті 81 Закону обрало спеціальний режим оподаткування діяльності у сфері сільського, лісового господарства і рибальства, подає податкову декларацію з податку на додану вартість (скорочену).

Чи має такий платник включати до цієї ж декларації, зокрема, операції з реалізації молока, худоби, птиці, вовни власного виробництва, а також молочної продукції та м'ясопродуктів, вироблених у власних переробних цехах, або він повинен разом із податковою декларацією з податку на додану вартість (скороченою) подавати також податкову декларацію з податку на додану вартість (спеціальну) з включенням до неї відповідних операцій?

 

Відповідно до

абзацу четвертого п. 1.2 Порядку заповнення та подання податкової декларації з податку на додану вартість, затвердженого наказом ДПАУ від 30.05.97 р. № 166 (далі — Порядок № 166), платники податку, у яких згідно з чинним законодавством (ст. 81 Закону України «Про податок на додану вартість» від 03.04.98 р. № 168/97-ВР, далі — Закон) суми податку на додану вартість, нараховані сільськогосподарським підприємством на вартість поставлених ним сільськогосподарських товарів (послуг), повністю залишаються у розпорядженні таких сільськогосподарських підприємств для відшкодування сум податку, сплачених (нарахованих) постачальникам на вартість виробничих факторів, а за наявності залишку таких сум податку — для інших виробничих цілей, подають податкову декларацію з податку на додану вартість (скорочену), яка є невід'ємною частиною звітності за відповідний звітний період. До такої податкової декларації включаються лише ті операції, що стосуються спеціального режиму, установленого указаною статтею.

При цьому відповідно

до абзацу шостого п. 1.2 Порядку № 166 платники податку — сільськогосподарські підприємства усіх форм власності, які відповідають вимогам ст. 81 Закону, але які не обрали спеціальний режим оподаткування діяльності у сфері сільського, лісового господарства і рибальства та реалізують молоко, худобу, птицю, вовну власного виробництва, а також молочну продукцію та м'ясопродукти, вироблені у власних переробних цехах, подають податкову декларацію з податку на додану вартість (спеціальну), яка є невід'ємною частиною звітності за відповідний звітний період. До такої податкової декларації включаються лише операції, визначені абзацом четвертим п. 11.21 Закону.

Оскільки дія

абзацу шостого п. 1.2 Порядку № 166 поширюється тільки на платників податку — сільськогосподарські підприємства усіх форм власності, які відповідають вимогам ст. 81 Закону, але які не обрали спеціальний режим оподаткування діяльності у сфері сільського, лісового господарства і рибальства, то платники податку — сільськогосподарські підприємства, які відповідно до ст. 81 Закону обрали спеціальний режим оподаткування діяльності у сфері сільського, лісового господарства і рибальства, та на підставі абзацу четвертого п. 1.2 Порядку № 166 подають податкову декларацію з податку на додану вартість (скорочену), мають включати до цієї ж декларації зокрема операції з реалізації молока, худоби, птиці, вовни власного виробництва, а також молочної продукції та м'ясопродуктів, вироблених у власних переробних цехах, а податкову декларацію з податку на додану вартість (спеціальну) разом із податковою декларацією з податку на додану вартість (скороченою) подавати не повинні.

 

Юрій ЛАПШИН,
 директор Департаменту податку на додану вартість ДПАУ

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі