Теми статей
Обрати теми

Земельна ділянка під житловим будинком

Редакція БТ
Лист від 26.05.2010 р. № 10046/17/4-10

Земельна ділянка під житловим будинком

 

Держкомзем

листом, що коментується, роз'яснив питання щодо оренди земельних ділянок, на яких розташовано багатоквартирні житлові будинки. На думку Держкомзему:

— надати в оренду або у власність ділянку для обслуговування вбудованого чи прибудованого приміщення в багатоповерховому будинку неможливо, оскільки неможливим є створення об'єкта земельних правовідносин — земельної ділянки, не порушуючи при цьому єдиний комплекс нерухомого майна, виділення приміщення будинку як окремої будови та надання йому окремої адреси, необхідної для визначення місця розташування ділянки як складової поняття «земельна ділянка»;

— оскільки частина земельної ділянки не може бути об'єктом оренди землі, то

укладення договору оренди землі можливе тільки на земельну ділянку із зазначенням у ній усіх частин, що належать до неї, та відповідно всіх орендарів. Таким чином, на земельну ділянку може бути укладено договір оренди землі, в якому сторонами (орендарями) виступатимуть кілька осіб (множинність сторін);

нарахування орендної плати здійснюватиметься пропорційно тій площі частин будівлі, що перебуває у власності кожного співвласника.

(Лист Держкомзему від 26.05.10 р. № 10046/17/4-10)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі