Теми статей
Обрати теми

Податкова накладна з ПДВ за підсумками дня

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Податкова накладна з ПДВ за підсумками дня

 

В яких випадках згідно з чинним законодавством платник ПДВ може складати одну (зведену) податкову накладну за підсумками дня?

 

Згідно з

п. 8.4 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом ДПАУ від 30.05.97 р. № 165 (далі — Порядок), податкова накладна виписується за щоденними підсумками операцій (якщо податкова накладна не була виписана на ці операції) у разі:

— здійснення поставки товарів (послуг) за готівку

кінцевому споживачеві (який не є платником податку);

— якщо при поставці товарів (послуг) платнику податку за готівку чи з розрахунками картками платіжних систем, банківськими або персональними чеками у межах граничної суми, установленої Нацбанком для готівкових розрахунків, видається

товарний чек, інший платіжний чи розрахунковий документ, що підтверджує прийняття платежу постачальником від отримувача таких товарів (послуг), з визначенням загальної суми такого платежу, суми податку та податкового номера постачальника;

— виписки

транспортних квитків, готельних рахунків або рахунків, які виставляються платнику податку за послуги зв'язку, інші послуги, вартість яких визначається за показниками приладів обліку, що містять загальну суму платежу, суму податку та податковий номер продавця, за винятком тих, форму яких установлено міжнародними стандартами;

— надання платнику податку

касових чеків, які містять суму поставлених товарів (послуг), загальну суму нарахованого податку (з визначенням фіскального номера постачальника), якщо сума поставлених товарів (послуг) одному платнику податку не перевищує 200 грн. за день.

Крім того,

п. 17 Порядку передбачено, що в разі здійснення поставки товарів (послуг), яка має безперервний або ритмічний характер при постійних зв'язках із покупцем, покупцю може бути виписано зведену податкову накладну виходячи з визначеної в договорі періодичності оплати поставленої продукції (один раз на п'ять днів; один раз на десять днів тощо), але не рідше одного разу на місяць і не пізніше останнього дня місяця. При цьому до зведеної податкової накладної обов'язково потрібно додавати реєстр товаротранспортних накладних чи інших відповідних супроводжувальних документів, згідно з якими здійснено поставку товарів (послуг).

В усіх інших випадках виписка податкових накладних провадиться у загальновстановленому порядку.

 

Наталія КИРПА
начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи
та звернень громадян ДПІ у Дніпровському районі м. Києва

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі