Теми статей
Обрати теми

Про матеріальну допомогу

Редакція БТ
Лист від 04.03.2010 р. №

МАТДОПОМОГА ПРАЦІВНИКУ ВВАЖАЄТЬСЯ РАЗОВОЮ,

якщо вона надається в непередбачених випадках

 

Лист виконавчої дирекції Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 22.02.10 р. № 02-24-354

Лист виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 23.02.10 р. № 108-07-2

Лист Пенсійного фонду України від 25.02.10 р. № 3285/03-30

Лист Державного комітету статистики України від 23.02.10 р. № 09/3-16/35

Лист Міністерства праці та соціальної політики України від 04.03.10 р. № ДЦ-04-1412/0/6-10

«Про матеріальну допомогу»

 

Усі

листи, що коментуються, присвячено питанню обкладення внесками на соціальне страхування матеріальної допомоги працівникам. Як відомо, згідно з Інструкцією зі статистики заробітної плати, затвердженою наказом Держкомстату від 13.01.04 р. № 5 (далі — Інструкція), такою є матдопомога, що:

входить до фонду оплати праці (має систематичний характер, надана всім чи більшості працівників — на оздоровлення, у зв'язку з екологічним станом, крім сум, зазначених у п.п. 3.31 Інструкції), а отже, обкладається внесками на соціальне страхування (п.п. 2.3.3 Інструкції);

— не входить до фонду оплати праці (матдопомога разового характеру, надана окремим працівникам у зв'язку із сімейними обставинами, на оплату лікування, оздоровлення дітей, поховання)

(п.п. 3.31 Інструкції). Така матдопомога не обкладається внесками на соцстрахування ні «зверху», ні «знизу».

Спробуємо проаналізувати надані роз'яснення та на їх підставі виявити характерні ознаки «нефондової» та «фондової» матдопомоги (див.

«Яка матдопомога НЕ включається до Фонду оплати праці» та «Яка матдопомога включається до Фонду оплати праці» с. 9). Відразу зауважимо, що найформальніше до цієї проблеми підійшли фахівці Мінпраці, просто процитувавши п.п. 2.3.3 і п.п. 3.31 Інструкції. Саме тому його роз'яснення (лист від 04.03.10 р. № ДЦ-04-1412/0/6-10) залишимо поза увагою як таке, що не має цінності.

 

Яка матдопомога НЕ включається до фонду оплати праці

Витяг із листа ФТВП від 22.02.10 р. № 02-24-354, що коментується

«<…> матеріальна допомога разового характеру, що надається окремим працівникам у зв'язку із сімейними обставинами, на оплату лікування, оздоровлення дітей, поховання, згідно з підпунктом 3.31 Інструкції <…>, не включається до складу фонду оплати праці, і страхові внески до Фонду на такі виплати не нараховуються.

Що стосується цільової спрямованості разової матеріальної допомоги окремим працівникам, то зазначене питання має розглядатися відповідно до розшифровки, наведеної в п.п. 3.31 Інструкції <…>».

Витяг із листа ФНВ від 23.02.10 р. № 108-07-2, що коментується

«Підпунктом 3.31 <…> чітко визначено види матеріальної допомоги, що не входять до фонду оплати праці та мають разовий характер із цільовою спрямованістю, це — матеріальна допомога у зв'язку із сімейними обставинами, на оплату лікування, оздоровлення дітей, поховання.

Тому разова матеріальна допомога, види якої визначено підпунктом 3.31, не може надаватися більшості працівників підприємства з урахуванням її індивідуальної цільової спрямованості».

Витяг із листа ПФУ від 25.02.10 р. № 3285/03-30, що коментується

«Відповідно до підпункту 3.31 Інструкції <…> матеріальна допомога разового характеру, що надається підприємством окремим працівникам у зв'язку із сімейними обставинами, на оплату лікування, оздоровлення дітей, поховання, а саме допомога, яку було надано в непередбачених (екстрених) випадках, коли необхідність її отримання виникла раптово, за умови подання заяви, а її розмір визначався адміністрацією підприємства, не належить до фонду оплати праці та не є об'єктом для нарахування (33,2 %) та утримання (2 %) страхових внесків до Пенсійного фонду».

Витяг із листа Держкомстату від 23.02.10 р. № 09/3-16/35, що коментується

«У підпункті 3.31 Інструкції визначено матеріальну допомогу разового характеру, що надається підприємством окремим працівникам у непередбачених випадках (підставою для здійснення нарахувань є заява працівника). При цьому розмір, а також необхідність нарахування такої допомоги наперед невідомі, оскільки обставини виникають раптово. Такі виплати не включаються до фонду оплати праці при складанні державної статистичної звітності».

 

Яка матдопомога включається до фонду оплати праці

Витяг із листа ФТВП від 22.02.10 р. № 02-24-354, що коментується

«З урахуванням зазначеного матеріальна допомога, що має систематичний характер (виплачується працівнику два та більше разів на рік) або надається всім чи більшості працівників (понад 50 % працівників за штатним розписом), включається до складу фонду оплати праці. Відповідно такі виплати матеріальної допомоги є об'єктом для нарахування та утримання страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням».

Витяг із листа ФНВ від 23.02.10 р. № 108-07-2, що коментується

«Матеріальні допомоги, які не визначено підпунктом 3.31 пункту 3 Інструкції <…>, цільову спрямованість яких установлено підпунктом 2.3.3 пункту 2 Інструкції <…>, належать до фонду оплати праці та є об'єктом для нарахування внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань».

Витяг із листа ПФУ від 25.02.10 р. № 3285/03-30, що коментується

«Згідно з підпунктом 2.3.3 Інструкції <…> матеріальна допомога, що має систематичний характер, надана всім чи більшості працівників, у розмірах, передбачених нормативно-правовими актами, або визначена в колективному договорі підприємства, що надається працівникам як за умови подання заяви, так і без неї (на оздоровлення, у зв'язку з екологічним станом, крім сум, зазначених у п. 3.31), входить до складу фонду оплати праці та є об'єктом для нарахування страхових внесків».

 

Витяг із листа Держкомстату від 23.02.10 р. № 09/3-16/35, що коментується

«Підстави, періодичність (систематичність), розміри такої допомоги також має бути застережено в колдоговорі. Прикладом таких нарахувань може бути матеріальна допомога на оздоровлення при наданні відпустки, що здійснюється раз на рік. Зазначені виплати включаються до фонду оплати праці в частині інших заохочувальних та компенсаційних виплат (підпункт 2.3.3 Інструкції). При цьому звітним періодом вважається той, за який подається звіт (місяць, квартал, рік)».

 

На жаль, надані роз'яснення не дають можливості виробити чіткі формальні ознаки для розмежування матдопомоги, що включається та не включається до фонду оплати праці. Водночас отримати корисні висновки з них можна:

— матдопомога до

відпустки включається до фонду оплати праці;

— матдопомога, що надається у зв'язку з

непередбаченими обставинами, які трапляються раптово, не включається до фонду оплати праці (цю матдопомогу можна вважати такою, що надається «окремим працівникам у зв'язку із сімейними обставинами»);

— не включається до фонду оплати праці матдопомога

на поховання (цільову спрямованість застережено в п. 3.31 Інструкції, особливість цього виду допомоги полягає в тому, що вона не може надаватися всім чи більшості працівників);

— для того щоб матдопомога

на лікування, на оздоровлення дітей не включалася до фонду оплати праці, вона має надаватися окремим працівникам. Якщо ж, наприклад, матдопомога на профілактичне лікування щороку надається всім працівникам, то в такій ситуації важко буде довести, що вона не включається до фонду оплати праці.

Дещо спрощуючи, можна зауважити таке: «систематичність», «більшість», «запланованість» — характеристики «фондової» матдопомоги; «окремі працівники», «раптові події», «непередбачені обставини» — ті характеристики, які дозволять довести, що матдопомога не включається до фонду оплати праці.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі