Теми статей
Обрати теми

Порядок розстрочення сум заборгованості зі сплати пенсійного збору, нарахованого до 1 січня 2004 року

Редакція БТ
Постанова від 27.09.2010 р. № 21-4

Порядок розстрочення сум заборгованості зі сплати пенсійного збору, нарахованого до 1 січня 2004 року

 

Пенсійний фонд

затвердив* Порядок проведення органами Пенсійного фонду України розстрочення сум заборгованості зі сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування, нарахованого до 1 січня 2004 року, щодо відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, зі сплати фінансових санкцій та пені, що виникла до 1 січня 2011 року (далі — Порядок).

* Підставою появи Порядку став п. 7 розділу «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 08.07.10 р. № 2464-VI (див. «БТ», 2010, № 35).

Згідно з Порядком розстроченню підлягають: 1) заборгованість зі сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування, нарахованого до 1 січня 2004 року, не погашена станом на 1 січня 2011 року; 2) заборгованість щодо відшкодування фактичних витрат на виплату і доставку пільгових пенсій, що виникла до 1 січня 2011 року; 3) заборгованість зі сплати фінансових санкцій та пені, що виникла до 1 січня 2011 року. Розстрочення надається окремо за кожним видом платежу не більше ніж на 60 календарних місяців починаючи з 01.01.11 р.

Механізм надання розстрочення або його скасування:

— орган ПФУ (управління ПФУ в районі, місті чи районі в місті) визначає суму заборгованості, що підлягає розстроченню, згідно з картками особових рахунків платників та надсилає їм повідомлення про розстрочення сум заборгованості;

— за заявою платника орган ПФУ здійснює звіряння сум заборгованості з платниками, результати якого оформляються відповідним актом, і протягом 10 робочих днів з дня підписання акта вручає (надсилає) платнику рішення про розстрочення;

сплата розстрочених сум здійснюється рівними частками щокварталу не пізніше 20 числа місяця, наступного після зазначеного періоду, незалежно від факту виплати заробітної плати за цей період;

— керівник органу ПФУ приймає рішення про скасування рішення про розстрочення, якщо страхувальник: 1) не сплачує чергову частину розстроченої заборгованості протягом трьох базових звітних періодів; 2) ліквідується (якщо страхувальник є юридичною особою); 3) виїжджає за кордон на постійне місце проживання (якщо страхувальник є фізичною особою); 4) визнається неплатоспроможним у встановленому законом порядку.

(Постанова ПФУ від 27.09.10 р. № 21-4,

набере чинності з 01.01.11 р.)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі