Теми статей
Обрати теми

Збір за спецводокористування сплачується за весь використаний обсяг води навіть за наявності лічильників

Редакція БТ
Лист від 05.07.2010 р. № 2995/9/11-10

Збір за спецводокористування сплачується за весь використаний обсяг води навіть за наявності лічильників

 

Відповідно до

Інструкції про порядок обчислення і справляння збору за спеціальне водокористування в частині використання води, затвердженої наказом Мінфіну, ДПАУ, Мінекономіки, Мінприроди від 01.10.99 р. № 231/539/118/219:

— за воду, що використовується для задоволення

питних і санітарно-гігієнічних потреб населення, в тому числі для задоволення виключно власних питних і санітарно-гігієнічних потреб підприємств, установ, організацій незалежно від форми власності та громадян — суб’єктів підприємницької діяльності збір за використання водних ресурсів не справляється (п. 4.8);

— при використанні води

одночасно для власних потреб і для потреб об’єктів соціально-культурного призначення, житлово-комунального господарства (за винятком обсягу води, переданої населенню), підсобного сільського і рибного господарства або інших допоміжних служб збори до бюджетів вносять за всю фактично використану воду з урахуванням обсягу втрат води в їх системах водопостачання (п. 4.5).

У зв’язку з цим ДПАУ дійшла висновку, що навіть якщо підприємство має лічильники для обліку об’ємів води, які використовуються на різні потреби (наприклад, один — для обліку використання води для

задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб, а інший — для підсобного господарства), то підприємство не звільняється від сплати збору за спеціальне водокористування за воду, що використовується для задоволення питних і санітарно-гігієнічних потреб, а повинне сплачувати збір в цьому випадку за весь обсяг використаної води незалежно від мети використання.

(

Лист ДПАУ від 05.07.10 р. № 2995/9/11-10)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі