Теми статей
Обрати теми

Коли працювати і відпочивати водіям автотранспорту? Дізнайтеся з Положення

Редакція БТ
Наказ від 17.08.2010 р. № 600

Коли працювати і відпочивати водіям автотранспорту? Дізнайтеся з Положення

 

Мінтрансзв’язку з метою організації безпечної праці та ефективного контролю за роботою водіїв колісних транспортних засобів затвердило:

1.

Положення про робочий час і час відпочинку водіїв колісних транспортних засобів (наказ № 340). Вимоги цього Положення:

поширюються на автомобільних перевізників та водіїв, які здійснюють внутрішні перевезення пасажирів та вантажів колісними транспортними засобами;

не поширюється, зокрема: 1) на перевезення пасажирів та вантажів, що здійснюються фізичними особами за свій рахунок для власних потреб без використання праці найманих водіїв; 2) під час стихійного лиха, аварій та інших надзвичайних ситуацій; 3) на сільгосппідприємства або підприємства лісового господарства, якщо ці перевезення виконуються тракторами чи іншою технікою, призначеною для місцевих сільгоспробіт або робіт у галузі лісового господарства, і використовуються виключно для цілей експлуатації цих підприємств.

Положенням,

зокрема, установлено, що автобуси, які використовуються для нерегулярних та регулярних спеціальних пасажирських перевезень, для регулярних пасажирських перевезень на міжміських автобусних маршрутах протяжністю понад 500 км, вантажні автомобілі з повною масою понад 3,5 тонни має бути обладнано тахографами (контрольними пристроями, що встановлюються на автотранспорті для показу та реєстрації інформації про його рух).

Звертаємо увагу на

особливий порядок набуття чинності вимогою про встановлення тахографів для: 1) нерегулярних та регулярних спеціальних пасажирських перевезень, регулярних пасажирських перевезень на міжміських автобусних маршрутах протяжністю понад 500 км, перевезень небезпечних вантажів — з 01.06.12 р.; 2) перевезень вантажів колісними транспортними засобами з повною масою понад 12 тонн — з 01.06.13 р.; 3) перевезень вантажів колісними транспортними засобами з повною масою від 3,5 до 12 тонн — з 01.06.15 р.

З набуттям чинності

наказом № 340 втрачає чинність документ-попередник — наказ Мінтрансу від 17.01.02 р. № 18.

2.

Зразки карток водія, підприємства, майстерні, контролера та їх опис, що мають використовуватися в тахографах (наказ № 600). Поява цих карток зумовлена ст. 20 Закону України «Про автомобільний транспорт» від 05.04.01 р. № 2344-III, згідно з якою на території України повинні виконуватися вимоги про встановлення та використання на транспортних засобах, призначених для міжнародних перевезень, контрольних приладів (тахографів) реєстрації режимів праці та відпочинку водіїв, передбачені законодавством країн, на території яких виконуються перевезення.

Наказом № 600

Мінтрансзв’язку розробило інструкцію щодо використання тахографів на автомобільному транспорті, порядок обігу карток, що використовуються в цифрових тахографах, порядок повноваження господарюючих суб’єктів на установлення і технічне обслуговування тахографів.

(Накази Мінтрансзв’язку від 07.06.10 р. № 340, від 17.08.10 р. № 600, чинні з 04.10.10 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі