Теми статей
Обрати теми

Затверджено Положення про ліцензійну картку, що додається до ліцензії на автоперевезення пасажирів та вантажів

Редакція БТ
Наказ від 22.07.2010 р. № 514

Затверджено Положення про ліцензійну картку, що додається до ліцензії на автоперевезення пасажирів та вантажів

 

Нагадаємо, що діяльність з надання послуг з перевезення пасажирів та вантажів автомобільним транспортним засобом (далі — автоТЗ) підлягає ліцензуванню

(ст. 14 Закону України «Про ліцензування певних видів господарської діяльності» від 01.06.2000 р. № 1775-III). До ліцензії обов'язково має додаватися ліцензійна картка (далі — ЛК) на кожен автоТЗ. ЛК є бланком суворої звітності, до якого заносяться реєстраційні дані ліцензії та автоТЗ (п. 1.9 Ліцензійних умов, затверджених наказом Мінтрансзв’язку від 02.07.10 р. № 427 // «БТ», 2010, № 34, с. 4).

І ось Мінтрансзв’язку затвердило нове

Положення про ліцензійну картку (старе Положення, затверджене наказом від 24.11.05 р. № 803, втрачає чинність з 27.08.10 р.). Поспішаємо відразу заспокоїти автовласників — старі ЛК, видані до набуття чинності наказом, що коментується, дійсні до закінчення зазначеного в них терміну дії.

Нове

Положення, як і попереднє, установлює процедуру оформлення та видачі таких ЛК і практично дублює старе:

1. Нові

ЛК також видаються безкоштовно органом ліцензування — Головавтотрансінспекцією та її територіальними органами в областях, АР Крим, містах Києві та Севастополі.

2. Заявнику може бути

відмовлено в оформленні ЛК з тих самих підстав (у разі встановлення недостовірності даних у документах, поданих заявником для отримання ЛК, а також невідповідності автоТЗ (власного чи такого, що використовується на інших законних підставах, технічним вимогам) установленим Ліцензійними умовами).

3. Нові

ЛК, як і раніше, оформляються згідно з документами, що додаються до заяви про видачу ліцензії, у строки, передбачені для видачі ліцензії, та видаються одночасно з ліцензією.

4.

Строк дії нових ЛК також відповідає строку дії ліцензії.

5.

ЛК, як і раніше, має знаходиться в автоТЗ під час його використання для надання послуг з перевезення пасажирів та вантажів.

(Наказ Мінтрансзв’язку від 22.07.10 р. № 514, чинний з 27.08.10 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі