Теми статей
Обрати теми

Як індексувати дохід місяця, у якому працівник був у відпустці та хворів

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Як індексувати дохід місяця, у якому працівник був у відпустці та хворів

 

Працівник перебував у відпустці з 30 липня по 26 серпня 2010 року. При розрахунку заробітної плати робочі дні — 27, 30 і 31 серпня було визначено в табелі цього працівника як робочі. 2 вересня працівник надав лікарняний листок за ці дні. Як у цьому випадку проводиться індексація доходів працівника за серпень?

 

Згідно з

п. 2 5 Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженому постановою КМУ від 17.07.03 р. № 1078, індексації підлягають грошові доходи громадян, що не мають разового характеру. До індексованих доходів належить оплата праці працівників установ, організацій, що включає: оплату праці за виконану роботу відповідно до тарифних розцінок (окладів), доплати, надбавки, премії, гарантійні та компенсаційні виплати, передбачені законодавством, а також інші компенсаційні виплати постійного характеру.

Усі виплати, які нараховуються виходячи із середньої заробітної плати, у тому числі з тимчасової непрацездатності та відпускні, індексації не підлягають, оскільки при визначенні їх розміру враховуються суми індексації.

Таким чином, індексації підлягає заробітна плата тільки за фактично відпрацьований час у відповідному місяці в межах прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

 

Жанна ЛАВРЕНТЬЄВА,
 начальник відділу політики доходів
 і подолання бідності Міністерства праці
 та соціальної політики України

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі