Теми статей
Обрати теми

Вартість проїзду на таксі працівників за певних умов не обкладається податком на доходи

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Вартість проїзду на таксі працівників за певних умов не обкладається податком на доходи

 

Чи підлягає обкладенню ПДФО вартість проїзду на таксі посадовими особами ЮО, якщо такі переміщення пов'язані з господарською діяльністю підприємства та є підтверджуючі документи (квитанції та маршрутний лист)?

 

Відповідно до

п.п. «а» п.п. 164.2.17 Податкового кодексу України до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включається дохід, отриманий як додаткове благо у вигляді вартості використання житла, інших об'єктів матеріального або нематеріального майна, наданих платнику податку в безоплатне користування, або компенсації вартості такого користування, крім випадків, коли таке надання або компенсація зумовлена виконанням платником податку трудової функції відповідно до трудового договору (контракту) чи передбачені нормами колективного договору або відповідно до закону в установлених ними межах.

Таким чином,

вартість проїзду на таксі посадовими особами, яка відшкодовується юридичною особою, не є об'єктом обкладення податком на доходи фізичних осіб платника податку, якщо така компенсація зумовлена виконанням платником податку трудової функції відповідно до трудового договору (контракту) чи передбачена нормами колективного договору, та витрати підтверджені відповідними фінансовими документами.

 

За матеріалами Єдиної бази податкових знань,
 розміщеної на офіційному сайті ДПАУ:
 www.sta.gov.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі