Теми статей
Обрати теми

Про заповнення Звіту про рух грошових коштів

Редакція БТ
Лист від 10.01.2011 р. № 31-34020-07-27/382

ВІДСОТКИ У ФОРМІ № 3:

Мінфін заповнив прогалини бухстандартів

 

Лист Міністерства фінансів України від 10.01.11 р. № 31-34020-07-27/382

«Про заповнення Звіту про рух грошових коштів»

 

У

статті «Звіт про рух грошових коштів: заповнюємо по-новому» («БТ», 2011, № 5, с. 20) ми вказували на те, що П(С)БО 4 «Звіт про рух грошових коштів» не дає однозначної відповіді на запитання, де в новій формі Звіту про рух грошових коштів (форма № 3) слід відображати витрачання грошових коштів на сплату відсотків. У попередній редакції П(С)БО 4 зазначалося, що сплачені відсотки у формі № 3 наводяться у складі витрат операційної діяльності.

У

листі, що коментується, Мінфін, заповнивши прогалини стандартів, роз'яснив, як відображати відсотки у формі № 3. На думку авторів листа, інформацію про витрачання грошових коштів на оплату фінансових витрат — витрат на відсотки (за користування отриманими кредитами, за випущеними облігаціями, за фінансовою орендою тощо) та інших витрат підприємства, пов'язаних із запозиченнями, необхідно відображати так:

1) у складі операційної діяльності

в рядку 145 «Інші витрати», якщо фінансові витрати формують собівартість оборотного кваліфікаційного активу, тобто пов'язані з виробництвом продукції з тривалим (істотним) операційним циклом;

2) у складі інвестиційної діяльності

в рядку 250 «Придбання необоротних активів», коли сплачені відсотки капіталізуються у складі вартості будівництва (створення, вирощування тощо) необоротних активів;

3) у складі фінансової діяльності в рядку 360 «Інших платежів» — у ситуації визнання фінансових витрат витратами звітного періоду.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі