Теми статей
Обрати теми

Із допомоги по вагітності та пологах ПДФО не справляється

Редакція БТ
Лист від 23.02.2011 р. № 04-27/108

Із допомоги по вагітності та пологах ПДФО не справляється

 

Комітет ВРУ з питань податкової та митної політики

у відповідь на запит ДПАУ підтвердив, що із суми допомоги по вагітності та пологах податок на доходи фізичних осіб не справляється. Саме на цьому наполягали й ми у Пошті тижня «Оподаткування лікарняних (звичайних і декретних) з 1 січня 2011 року» // «БТ», 2011, № 7, с. 63.

Згідно з

п.п. 165.1.1 Податкового кодексу України (далі — ПКУ) виплати, що здійснюються за рахунок Фонду соцстрахування з тимчасової втрати працездатності, не включаються до оподатковуваного доходу. Виняток (останній абзац п.п. 165.1.1 ПКУ ) становлять виплати, пов’язані з тимчасовою втратою працездатності (з них податок справляється), вичерпний перелік страхових випадків для яких, як зауважив Комітет, установлено ст. 35 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 18.01.01 р. № 2240-III. Однак вагітність і пологи серед цих випадків не названо, а отже, з допомоги по вагітності та пологах податок на доходи фізичних осіб не справляється.

(

Лист КВРУ з питань податкової та митної політики від 23.02.11 р. № 04-27/108)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі