Теми статей
Обрати теми

Держфінмоніторинг установив порядок проведення фінмоніторингу підконтрольними СПФМ

Редакція БТ
Наказ від 05.08.2010 р. № 128

Держфінмоніторинг установив порядок проведення фінмоніторингу підконтрольними СПФМ

 

Відповідно до

п. 8 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом» у редакції від 18.05.10 р. № 2258-VI* (далі — Закон про фінмоніторинг) Держфінмоніторингу надано право здійснювати контроль для проведенням моніторингу двома спеціально визначеними суб’єктами первинного фінмоніторингу (далі — СПФМ):

— суб'єктами підприємницької діяльності, які надають

посередницькі послуги під час здійснення операцій з купівлі-продажу нерухомого майна;

фізособами — підприємцями та юрособами, які проводять фінансові операції з товарами (виконують роботи, надають послуги) за готівку, за умови, що сума такої фінансової операції дорівнює чи перевищує 150 тис. грн., у випадках, передбачених ст. 6 і 8 Закону про фінмоніторинг.

* Див. консультації «Запобігання відмиванню доходів: нова редакція Закону» // «БТ», 2010, № 29, с. 16 та «Фінмоніторинг: аналізуємо нові порядки» // «БТ», 2010, № 40, с. 28.

У зв’язку з цим Держфінмоніторинг

наказом, що коментується, затвердив Положення про здійснення фінансового моніторингу суб'єктами первинного фінансового моніторингу, державне регулювання і нагляд за діяльністю яких здійснює Державний комітет фінансового моніторингу України. Цим Положенням він встановив основні процедурні моменти проведення фінмоніторингу такими СПФМ. А також пояснив, що під фінансовими операціями, які підлягають фінмоніторингу цими СПФМ, потрібно розуміти, як операції пов’язані із: (1) внесенням готівки у касу суб'єкта; (2) внесенням готівки у касу банку (філії іноземного банку), в якому відкрито рахунок суб'єкта; (3) внесенням готівки у касу банку (філії іноземного банку) з подальшим її перерахуванням на рахунок, відкритий суб'єктом в іншому банку (філії іноземного банку).

(Наказ Держфінмоніторингу від 05.08.10 р. № 128, набрав чинності з 17.12.10 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі