Теми статей
Обрати теми

Щодо наказу ДПА України від 21.12.10 р. № 969

Редакція БТ
Лист від 11.01.2011 р. № 547/7/16-1117

Державна податкова адміністрація України

Щодо наказу ДПА України від 21.12.10 р. № 969

Лист від 11 січня 2011 року № 547/7/16-1117 (витяг)

 

Державною податковою адміністрацією України з метою забезпечення практичного застосування статті 201 розділу V Податкового кодексу України (далі — Кодекс) було розроблено наказ Державної податкової адміністрації України від 21.12.10 р. № 969 «Про затвердження форми Податкової накладної та порядку її заповнення» <…> (далі — наказ № 969), який набуває чинності з дня офіційного опублікування 10 січня 2011 року («Офіційний вісник України» № 101, 2010).

<…>

Слід зазначити, що платники податку на додану вартість складають окремі податкові накладні за видами діяльності, що передбачають спеціальний режим оподаткування, та зазначають у порядковому номері накладної після дробу код відповідної діяльності — 2, 3 або 4, відповідно до пункту 3 Порядку (наприклад, податкова накладна, складена платником податку за діяльністю у сфері сільського, лісового господарства, а також рибальства відповідно до статті 209 Кодексу, що має код діяльності 2, буде мати такий порядковий номер:

img 1

*Докладніше про відносини позики з працівником ми писали у статті «Грошова позика працівнику: порядок видачі» // «БТ», 2009, № 27, с. 14. А як бути, якщо працівник не погасив позику, можна дізнатися з Пошти тижня «Якщо працівник несвоєчасно погасив позику» // «БТ», 2010, № 38, с. 36.

При цьому у разі складання окремих податкових накладних за видами діяльності, що передбачають спеціальний режим оподаткування, філією чи структурним підрозділом платника податку порядковий номер податкової накладної встановлюється з урахуванням присвоєного

числового номера філії (структурного підрозділу) і визначається виключно числовим значенням після коду діяльності (наприклад, податкова накладна, складена за вищезазначеним видом діяльності філією, якій платником податку присвоєно числовий номер «12», буде мати порядковий номер:

img 2

У разі складання податкових накладних філією чи структурним підрозділом платника податку за операціями по загальних видах діяльності порядковий номер податкової накладної встановлюється за вищезазначеним принципом, при цьому у клітині, передбаченій для коду діяльності, значення будуть відсутні (наприклад, податкова накладна, складена філією, якій платником податку присвоєно числовий номер «12», буде мати порядковий номер:

img 3

Аналогічне стосується і

Розрахунку коригування.

Відповідно до

наказу № 969 з форми податкової накладної вилучено розділ «Товаротранспортні витрати» як такі, що повинні зазначатись в розділі I податкової накладної, розділ «Надано покупцю: надбавка(+)/ знижка (-)» та відповідно розділ «Усього по розділах I + II ± IV».

Крім того, з

Розрахунку коригування вилучено графи 12 — 15.

Одночасно звертаємо увагу на те, що у разі якщо

Розрахунок коригування складається платником податку до податкової накладної, яка відповідно до пункту 201.10 статті 201 розділу V та пункту 11 підрозділу 2 розділу XX Кодексу підлягає реєстрації в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі — Реєстр), такий розрахунок надається покупцю тільки після його реєстрації у Єдиному реєстрі податкових накладних.

У разі коли продавець складає

Розрахунок коригування до податкової накладної, що не підлягає реєстрації, у зв'язку з чим загальна сума податку за операцією з постачання товарів (послуг) досягає обсягу, визначеного пунктом 11 підрозділу 2 розділу XX Кодексу, до Реєстру в обов'язковому порядку вносяться відомості, що містяться у такому розрахунку.

При цьому

Розрахунок коригування до податкової накладної, відомості якої не внесено до Реєстру, реєструється після реєстрації такої накладної незалежно від дати її складення.

 

Заступник голови О. ЛЮБЧЕНКО

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі