Теми статей
Обрати теми

Де платник ФСП може отримати відомості (довідки) про наявність земельних ділянок?

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Де платник ФСП може отримати відомості (довідки) про наявність земельних ділянок?

 

До якої установи повинен звернутись сільськогосподарський товаровиробник з приводу отримання відомостей (довідки) про наявність земельних ділянок для надання до органу ДПС?

 

Сільськогосподарські товаровиробники для набуття і підтвердження статусу платника фіксованого сільськогосподарського податку (далі — ФСП) подають до 1 лютого поточного року документи згідно з переліком, визначеним

п. 308.1 Податкового кодексу України. Одним із таких документів є відомості (довідки) про наявність земельних ділянок, у яких зазначаються відомості про кожний документ, що встановлює право власності та/або користування земельною ділянкою, у тому числі про кожний договір оренди земельної частки (паю).

Відповідно до

ст. 125 Земельного кодексу України (далі — ЗКУ) право власності на земельну ділянку, а також право постійного користування та право оренди земельної ділянки виникають з моменту реєстрації цих прав. Згідно зі ст. 202 ЗКУ державна реєстрація земельних ділянок здійснюється у складі державного реєстру земель. Крім того відповідно до положень Тимчасового порядку ведення державного реєстру земель, затвердженого наказом Держкомзему від 02.07.03 р. № 174 (далі — Тимчасовий порядок), власники (користувачі) земельних ділянок можуть отримати витяг з державного реєстру, звернувшись до структурних підрозділів Центру державного земельного кадастру.

З урахуванням зазначеного,

для отримання відомостей (довідки) про наявність земельних ділянок сільськогосподарському товаровиробнику слід звертатись до структурних підрозділів Центру державного земельного кадастру.

У разі якщо земельні ділянки

, які фактично використовуються сільськогосподарським товаровиробником, не включені до бази даних Центру державного земельного кадастру, то враховуючи норми Тимчасового порядку та Порядку реєстрації договорів оренди земельної частки (паю), затвердженого постановою КМУ від 24.01.2000 р. № 119, надати відповідну довідку про наявність земельних ділянок може відповідний відділ Держкомзему за місцем розташування земельної ділянки (виконком відповідної ради за місцем розташування земельної частки (паю)).

 

За матеріалами Єдиної бази податкових знань,
 розміщеної на офіційному сайті ДПАУ:www.sta.gov.ua

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі