Теми статей
Обрати теми

Фінансовий моніторинг: оновили вимоги для його здійснення фінансовими установами

Редакція БТ
Розпорядження від 24.02.2011 р. № 102

Фінансовий моніторинг: оновили вимоги для його здійснення фінансовими установами

 

Держфінпослуг унесла зміни до

Положення про здійснення фінансового моніторингу фінансовими установами, затвердженого розпорядженням Держфінпослуг від 05.08.03 р. № 25, виклавши його в новій редакції. Мета змін — привести його у відповідність до норм Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, отриманих злочинним шляхом, або фінансуванню тероризму» від 18.05.10 р. № 2258-VI*.

* Див. статтю « Запобігання відмиванню доходів: нова редакція Закону» // «БТ», 2010, № 29, с. 16.

Дія

Положення поширюється на: 1) страховиків (перестраховиків); 2) ломбарди, кредитні спілки та інші фінустанови; 3) юридичних осіб, які надають фінпослуги (крім тих, нагляд за якими здійснюється іншими суб'єктами державного фінансового моніторингу); 4) платіжні організації та членів платіжних систем, що є небанківськими установами.

Положенням

установлено вимоги Держфінпослуг стосовно: 1) призначення працівника, відповідального за проведення фінмоніторингу, його прав та обов'язків, вимог до кваліфікації такого працівника; 2) установлення правил проведення фінмоніторингу та розробки Програм проведення фінмоніторингу; 3) виявлення фіноперацій, що підлягають фінмоніторингу, й тих, що можуть бути пов'язані, стосуються або призначені для фінансування тероризму; 4) ідентифікації та вивчення клієнтів (осіб), які здійснюють фіноперації, зберігання відповідних документів; 5) управління ризиками у сфері протидії легалізації злочинних доходів або фінансуванню тероризму; 6) порядку призупинення та відновлення фіноперацій; 7) підготовки персоналу установи з метою виявлення фіноперацій, що підлягають фінмоніторингу; 8) проведення внутрішніх перевірок діяльності установи.

(

Розпорядження Держфінпослуг від 24.02.11 р. № 102, чинне з 03.06.11 р.)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі