Теми статей
Обрати теми

Чи стягується екологічний податок при реалізації податковими агентами палива, що придбане до 01.01.11 р.

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Чи стягується екологічний податок при реалізації податковими агентами палива,
що придбане до 01.01.11 р.

 

Чи сплачується до бюджету податковим агентам екологічний податок, що справляється за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин пересувними джерелами забруднення під час реалізації пального, яке було придбане до 01.01.11 р.?

 

Податок, що справляється за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин пересувними джерелами забруднення у разі використання палива, утримується і сплачується до бюджету податковими агентами

під час реалізації такого палива (п. 241.1 Податкового кодексу України; далі — ПКУ). Згідно з п. 241.2 ПКУ до податкових агентів належать суб’єкти господарювання, які здійснюють оптову торгівлю паливом (п.п. 241.2.1 ПКУ); здійснюють роздрібну торгівлю паливом, крім тих, які реалізують паливо, придбане у суб’єктів господарювання, зазначених у п.п. 241.2.1 ПКУ (п.п. 241.2.2 ПКУ).

Таким чином,

податкові агенти, які здійснюють оптову торгівлю паливом або роздрібну торгівлю (крім тих, які реалізують паливо, придбане у суб’єктів господарювання, що здійснюють оптову торгівлю паливом) паливом, яке було придбане до 1 січня 2011 року, під час реалізації такого палива утримують і сплачують до бюджету екологічний податок, що справляється за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин пересувними джерелами забруднення у разі використання палива.

 

За матеріалами Єдиної бази податкових знань,
 розміщеної на офіційному сайті ДПАУ:
www.sta.gov.ua 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі