Теми статей
Обрати теми

Збільшено страхову суму за обов’язковим особистим страхуванням пасажирів

Редакція БТ
Постанова від 23.02.2011 р. № 146

Збільшено страхову суму за обов’язковим особистим страхуванням пасажирів

 

Нагадаємо:

п. 6 ст. 7 Закону України «Про страхування» від 07.03.96 р. № 85/96-ВР установлено, що в Україні здійснюється обов'язкове особисте страхування від нещасних випадків на транспорті. Страхування поширюється на пасажирів залізничного, морського, внутрішнього водного, автомобільного та електротранспорту (крім внутрішнього міського) під час поїздки чи перебування на вокзалі, у порту, на станції, пристані.

Постановою КМУ від 14.08.96 р. № 959

затверджено Положення про обов'язкове особисте страхування від нещасних випадків на транспорті, яким визначено порядок здійснення обов'язкового особистого страхування від нещасних випадків на транспорті. Цим Положенням установлено, що страховий платіж за обов'язковим особистим страхуванням утримується з пасажира транспортною організацією, що має агентську угоду зі страховиком, на лініях залізничного, морського, внутрішнього водного, автомобільного та електротранспорту.

У разі настання страхового випадку страховик зобов'язаний сплачувати страховий платіж постраждалому пасажиру.

Ураховуючи сьогоднішню вартість медичної допомоги (реабілітації) постраждалим, поховання загиблих, матеріальної компенсації у зв'язку із втратою годувальника в аваріях і дорожньо-транспортних пригодах на транспорті,

Кабмін постановив:

— удвічі збільшити

(з 51 до 102 тис. грн.) розмір страхової суми для кожної застрахованої особи (максимальний розмір суми, що виплачується страховиком при настанні страхового випадку на транспорті);

— зменшити розмір страхового тарифу

за обов'язковим особистим страхуванням водіїв на залізничному, автомобільному та електротранспорті з 1 до 0,18 % страхової суми за кожного застрахованого.

(

Постанова КМУ від 23.02.11 р. № 146, чинна з 03.03.11 р.)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі