Теми статей
Обрати теми

Придбати іноземну валюту в банку після пред’явлення паспорта можна в сумі, що менше 150 тис. грн.

Редакція БТ
Постанова від 11.10.2011 р. № 364

Придбати іноземну валюту в банку після пред’явлення паспорта можна в сумі, що менше 150 тис. грн.

 

НБУ вніс зміни до Інструкції про порядок організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України, затвердженої постановою від 12.12.02 р. № 502. Як і попередні зміни (постанова НБУ від 11.08.11 р. № 278 // «БТ», 2011, № 38, с. 15), вони стосуються урегулювання правил придбання іноземної валюти. Так:

1) збільшено граничний розмір коштів з 50 тис. грн. до 150 тис. грн., який дає право купувати у банка за готівку готівкову інвалюту. Для цього слід пред'явити документ, що посвідчує особу та підтверджує її резидентність для зазначення відомостей із цього документа (П. І. Б. особи, яка здійснює валютно-обмінну операцію, серію та номер паспорта (іншого документа, що посвідчує особу), дату видачі та орган, що його видав) у квитанції та копіювання сторінок такого документа працівниками банку (п. 1.2).

Придбати інвалюту на суму, що дорівнює або перевищує 150 тис. грн., не вдасться, оскільки здійснювати такі операції банкам заборонено (п. 1.5);

2) при продажу валюти фізичною особою потрібно пред'являти будь-який документ, що посвідчує особу для зазначення у довідках та квитанціях П. І. Б. особи, яка здійснює продаж іноземної валюти. Копіювання сторінок документа, що посвідчує особу, забороняється.

У випадку якщо операція з продажу інвалюти фізособою перевищує 150 тис. грн., то, щоб здійснити таку операцію, фізичній особі слід пройти ідентифікацію відповідно до законодавства України (п. 1.2).

Розглянуті зміни діятимуть до 01.09.12 р.

(Постанова НБУ від 11.10.11 р. № 364, чинна з 28.10.11 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі