Теми статей
Обрати теми

Зміни в порядку видачі ліцензій на переказ інвалюти

Редакція БТ
Постанова від 25.07.2011 р. № 250

Зміни в порядку видачі ліцензій на переказ інвалюти

 

Нацбанк уніс зміни до

Положення про порядок видачі індивідуальних ліцензій на переказування іноземної валюти за межі України для оплати банківських металів та проведення окремих валютних операцій (постанова НБУ від 17.06.04 р. № 266).

Згідно зі змінами до п. 1.5 Положення

не потрібне отримання ліцензії на проведення операцій, пов'язаних з переказом інвалюти за межі України господарюючими суб'єктами — резидентами (якщо це підтверджено відповідними документами) з метою:

— сплати вступних або членських внесків у вигляді грошових коштів, що сплачуються одноразово/періодично для забезпечення поточної діяльності юридичних осіб — нерезидентів: міжнародним міжурядовим організаціям без обмеження за сумами; іншим юридичним особам — нерезидентам у сумі, що не перевищує в еквіваленті

10 тис. євро за один календарний рік на користь однієї особи (раніше розмір суми не обмежувався);

— оплати послуг нерезидентів, які надають право участі господарюючим суб'єктам — резидентам у

тендерах (раніше ліцензувалася), міжнародних виставках, ярмарках, конгресах, симпозіумах, конференціях, семінарах, культурних і спортивних заходах;

переказу коштів резидентом-гарантом (поручителем) нерезиденту-кредитору в межах забезпечених гарантією (порукою) зобов'язань резидента-позичальника, передбачених відповідним кредитним договором (договором поруки) та умовами, на яких цей договір зареєстровано Нацбанком (це нова підстава для переказу валюти, що не ліцензується).

Перерахунок суми в інвалюті

, яка має переказуватися, в євро здійснюється за крос-курсом, визначеним згідно з офіційним курсом гривні до інвалют, установленим НБУ на день здійснення переказу інвалюти за межі України (раніше порядок перерахунку не застерігався).

(

Постанова НБУ від 25.07.11 р. № 250, набирає чинності з дня опублікування)
App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі