Теми статей
Обрати теми

Новий Порядок проведення конкурсу на право оренди держмайна

Редакція БТ
Постанова від 31.08.2011 р. № 906

Новий Порядок проведення конкурсу на право оренди держмайна

 

Нагадаємо, що не так давно

Законом України від 21.04.11 р. № 3269-VI* було внесено доволі значні зміни до Закону України «Про оренду державного та комунального майна» від 10.06.92 р. № 2269-XII (далі Закон № 2269).

* Див. ком. «Оренда держмайна: унесено зміни до деяких законодавчих актів» // «БТ», 2011, № 30, с. 4.

Відповідно до них на Кабмін (для об'єктів, що перебувають у державній власності), на органи, визначені ВР АР Крим (для об'єктів, що належать АР Крим) та на органи місцевого самоврядування (для об'єктів, які перебувають у комунальній власності), а не на Фонд держмайна з 24.05.11 р. покладено повноваження визначати порядок проведення конкурсу на право оренди державного майна (

ч. 6 ст. 9 Закону № 2269-XII).

На виконання цієї норми Кабмін затвердив

новий Порядок проведення конкурсу на право оренди державного майна.

Новий

Порядок великою мірою кардинальних змін до механізму проведення конкурсу на право оренди державного майна не вносить, а лише приводить його у відповідність до норм чинного законодавства.

Згідно з документом, що коментується

:

— новий

Порядок поширюється на такі об'єкти оренди: цілісні майнові комплекси держпідприємств, установ, організацій, їх структурних підрозділів (філій, цехів, дільниць), нерухоме майно (будівлі, споруди, нежитлові приміщення) та інше окреме індивідуально визначене майно, що перебуває в держвласності.

конкурс, як і раніше, проводиться на аукціонній основі з використанням відкритості пропозиції розміру орендної плати. Основним критерієм визначення переможця є найбільший розмір орендної плати в разі обов'язкового забезпечення виконання інших умов конкурсу;

оголошення про конкурс: 1) щодо цілісних майнових комплексів підприємств, організацій, їх структурних підрозділів і нерухомого майна площею 100 кв. метрів та більше чи такого, що перебуває на балансі морського, річкового порту, аеропорту, публікується в газеті «Відомості приватизації» та, за рішенням орендодавця, в інших виданнях; 2) стосовно інших об'єктів публікуються в газеті «Відомості приватизації» та/або в республіканських АР Крим, обласних, міських у мм. Києві та Севастополі виданнях за місцем розташування об'єктів оренди; 3) публікується не пізніше ніж за 20 календарних днів до дати проведення конкурсу та має містити відомості, установлені п. 4 Порядку; 4) також оприлюднюється на веб-сайтах орендодавців.

(Постанова КМУ від 31.08.11 р. № 906, чинна з 06.09.11 р.).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі