Теми статей
Обрати теми

ПФУ розповів, як підприємцю-загальносистемнику заповнювати таблицю 1 форми № Д5 за підсумками 2011 року

Редакція БТ
Лист від 29.02.2012 р. № 4889/03-30

ПФУ розповів, як підприємцю-загальносистемнику заповнювати таблицю 1 форми № Д5 за підсумками 2011 року

 

У листі, що коментується, ПФУ роз'яснив особливості заповнення річної звітності з ЄВС фізичними особами — підприємцями на загальній системі оподаткування.

Фізичні особи — підприємці на загальній системі за підсумками календарного року подають до ПФУ звіт з ЄВС відповідно до таблиці 1 додатка 5 (форма № Д5).

При заповненні таблиці 1 ПФУ звертає увагу, що у графі 2 платник самостійно відображає фактичну суму чистого доходу за себе в розрізі місяців. При цьому сума чистого доходу за рік має відповідати сумі чистого оподатковуваного доходу, заявленій у податковій декларації.

У графі 3 таблиці 1 слід відобразити самостійно визначену суму доходу в розрізі кожного місяця, у межах максимальної величини, а у графі 4 — розмір ЄВС (обов'язкова ставка — 34,7 %). У графі 5 таблиці 1 відображаємо суму, що визначається як добуток відповідного розміру ЄВС на суму, зазначену у графі 3 в розрізі кожного місяця.

Аналогічний підхід було озвучено працівниками ПФУ на сторінках нашої газети в Пошті тижня «Заповнення річної форми № Д5 підприємцем на загальній системі оподаткування» // «БТ», 2012, № 11, с. 29. До речі, таке заповнення таблиці 1 при значній сумі чистого доходу допоможе оптимізувати суму сплачуваного ЄВС за підсумками 2011 року.

(Лист ПФУ від 29.02.12 р. № 4889/03-30).

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі