Теми статей
Обрати теми

Заповнюємо оновлену форму Ф4-ФСС З ТВП — уперше за I квартал 2012 року

Редакція БТ
Стаття

ЗАПОВНЮЄМО ОНОВЛЕНУ форму

ф4-фсс з твп — уперше
за I квартал 2012 року

 

Не так давно ФТВП уніс до Порядку № 4 зміни, у результаті яких у новій редакції викладено форму Ф4-ФСС з ТВП та частково підкориговано сам Порядок. Про ці зміни та про заповнення оновленої форми Ф4-ФСС з ТВП поговоримо в сьогоднішній статті.

Вікторія ЗМІЄНКО, економіст-аналітик Видавничого будинку «Фактор», v.zmienko@id.factor.ua

 

Сутність змін

Згідно з п. 4 ч. 2 ст. 27 Закону № 2240 страхувальник зобов'язаний вести облік коштів загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, та своєчасно подавати органам ФТВП установлену звітність щодо цих коштів. Саме на виконання цієї норми ФТВП свого часу розробив постанову від 18.01.11 р. № 4, якою затвердив Порядок № 4. У свою чергу, своєю постановою № 56 він уніс зміни до Порядку № 4, що набрали чинності з 17.02.12 р.

Порядок № 4 установлює порядок формування, строки подання до ФТВП страхувальниками звітів щодо коштів загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, та їх форму.

У додатку до Порядку № 4 наведено 2 звіти:

додаток 1форма Ф4-ФСС з ТВП «Звіт по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням»;

додаток 2форма Ф14-ФСС з ТВП «Звіт про путівки на санаторно-курортне лікування та путівки до дитячих закладів оздоровлення».

Відповідно до змін , унесених постановою № 56, у новій редакції викладено форму Ф4-ФСС з ТВП, зокрема таблицю I, і відповідно підкориговано порядок заповнення її рядків (у новій редакції викладено п. 5.5 Порядку № 4).

Що стосується заповнення форми Ф14-ФСС з ТВП, то її зміни не зачепили. Тільки до п. 6.8 Порядку № 4 , в якому описано заповнення графи «Із загальної кількості путівок видано» (колонки 15, 22), унесено зміну, згідно з якою тепер підсумок цих граф має кореспондувати з рядком 5 таблиці I форми Ф4-ФСС з ТВП (до змін — рядком 9 таблиці 1). Але такі зміни пов'язані не з методологією заповнення форми Ф14-ФСС з ТВП, а з тим, що таблиця I форми Ф4-ФСС з ТВП зазнала істотних змін.

Крім того, як у самому Порядку № 4, так і у формі Ф4-ФСС з ТВП показники «заборгованість» було замінено на «зобов'язання», що, по суті, нічого не змінює.

Також зміни внесено до п. 7.2 Порядку № 4, унаслідок чого слова «не прийнятих до зарахування витрат» замінено словами «неправомірно витрачених страхових коштів». Це уточнення пов'язане з тим, що з 01.01.11 р. кошти ФТВП для виплати допомоги надходять на банківський рахунок страхувальника, а не використовуються шляхом заліку з нарахованими страховими внесками, як це було до 01.01.11 р.

Оновлену форму Ф4-ФСС з ТВП слід уперше подавати за результатами I кварталу 2012 року не пізніше 20 квітня 2012 року. Це пов'язане з тим, що постанова № 56 набрала чинності з 17 лютого 2012 року, та і в самому бланку звіту написано, що його застосовують починаючи зі звіту за I квартал 2012 року.

Розповімо про особливості заповнення та подання оновленої форми Ф4-ФСС з ТВП.

 

Заповнення оновленої форми Ф4-ФСС з ТВП

Постанова № 56 не вплинула на механізм подання форми Ф4-ФСС з ТВП та форми Ф14-ФСС з ТВП. Для зручності наведемо його в табл. 1. А в табл. 2 (с. 28) наведемо порядок заповнення окремих показників форми Ф4-ФСС з ТВП з урахуванням змін, унесених до Порядку № 4.

Нагадаємо про те, що не всі страхувальники-роботодавці мають подавати звіти до ФТВП. Із прокресленнями форму Ф4-ФСС з ТВП слід подавати, лише якщо в роботодавця перед ФТВП значиться борг чи був рух коштів. Якщо ж заборгованості перед ФТВП немає, а значиться лише борг Фонду і при цьому руху коштів у звітному кварталі не було, подавати звіт не потрібно (докладніше див. табл. 1). А от форму Ф14-ФСС з ТВП слід подавати тільки в разі, коли у звітному кварталі роботодавець отримував путівки від ФТВП та/або видавав своїм найманим працівникам путівки за рахунок коштів ФТВП.

 

Таблиця 1. Правила заповнення та подання форм Ф4-ФСС з ТВП і Ф14-ФСС з ТВП

Показник

Пояснення

1

2

Базовий звітний період

Квартал (п. 4.1 Порядку № 4)

Строк подання

Не пізніше 20 числа наступного за звітним періодом місяця (п. 4.1 Порядку № 4).

Таким чином, ці звіти подають щокварталу.

За I квартал 2012 року звітність подається у строк не пізніше 20 квітня (п'ятниця) 2012 року

Перенесення строку подання

Якщо останній день строку подання звіту припадає на вихідний, святковий чи інший неробочий день,
то останнім днем подання звіту вважається перший після нього робочий день (п. 3.9 Порядку № 4).
При поданні звіту за 2012 рік перенесення строку відбудеться при поданні форм за III і IV квартали, оскільки всі 20-ті числа місяця, наступного за звітним кварталом, — вихідні дні. Тому останній день подання звіту за III квартал — 22.10.12 р., а за IV квартал — 21.01.13 р.

Способи подання

За вибором страхувальника (п. 3.2 Порядку № 4):

1. У паперовій формі.

2. В електронній формі. Електронна форма має відповідати звітам на паперових носіях (п. 3.6 Порядку № 4).

3. Надсилаються поштою з повідомленням про вручення та з описом не пізніше ніж за 10 днів до закінчення строку подання звітів. Якщо поштове відправлення втрачено або зіпсовано, роботодавець має протягом
5 робочих днів від дня отримання повідомлення про втрату чи псування поштового відправлення надіслати поштою або надати особисто (на вибір) органу ФТВП другий примірник звіту

Хто подає

Звіт подається страхувальником-роботодавцем, у тому числі роботодавцем-підприємцем, або його відповідальною особою (п. 3.1 Порядку № 4).

Якщо страхувальник ліквідується, то звітність подається правонаступником (п. 3.8 Порядку № 4)

Куди подаємо

Страхувальник-роботодавець або його відповідальне особа подає звітність за місцем:
— узяття його на облік в органі ФТВП (для зареєстрованих до 01.01.11 р.)

або
— за місцем обліку, зазначеним у Державному реєстрі загальнообов'язкового державного соціального страхування, — для зареєстрованих після 01.01.11 р.

Якщо у звітному кварталі страхувальник змінив місцезнаходження або місце проживання (для підприємців) (за межами територіального обслуговування свого органу ФТВП), звіти слід подавати до ФТВП уже за новою адресою. При цьому може бути заповнено рядок 2 або 13 таблиці І форми Ф4-ФСС з ТВП

Коли звіти не подаємо

Згідно з п. 4.3 Порядку № 4 форму Ф4-ФСС з ТВП не подаємо в разі:

1) відсутності зобов'язання перед ФТВП на субрахунку 652 на початок кожного звітного кварталу (Кт 652) та оборотів по цьому субрахунку у звітному кварталі;

2) наявності зобов'язання ФТВП перед страхувальником на початок року та відсутності оборотів по субрахунку 652 у звітному кварталі.

Зверніть увагу: з 04.07.11 р. внесено зміни до Інструкції про застосування Плану рахунків бухгалтерського обліку активів, капіталу, зобов'язань і господарських операцій підприємств і організацій, затвердженої наказом МФУ від 30.11.99 р. № 291, унесено зміни, згідно з якими для розрахунків з тимчасової непрацездатності має застосовуватися новий субрахунок 378 «Розрахунки з державними цільовими фондами». Водночас із незрозумілих нам причин в Інструкції № 291 збережено і субрахунок 652 «За соціальним страхуванням», однак, очевидно, розрахунки на ньому не потрібно відображати (докладніше див. ком. у «БТ», 2011, № 28, с. 3).

Що стосується ФТВП, то він не врахував зміни в бухобліку в п. 4.3 Порядку № 4. Тому, на наш погляд, при застосуванні п. 4.3 слід орієнтуватися на той рахунок бухгалтерського обліку, на якому фактично ведуться розрахунки по коштах ФТВП.

Таким чином, звіт не подається, якщо немає сальдо по субрахунку розрахунків з ФТВП (378 та/або 652) або є тільки сальдо по Дт 652 на 01.01.11 р., але немає оборотів у звітному кварталі.

Звіт за формою Ф14-ФСС з ТВП не подається, якщо у звітному кварталі страхувальник не отримував від ФТВП
та не видавав найманим працівникам путівки на санаторно-курортне лікування, придбані за рахунок коштів ФТВП

Правила формування звітів на паперових носіях

1. Паперові звіти подаємо у друкованому вигляді чи заповнюємо українською мовою друкованими літерами без підчищень та виправлень кульковою ручкою із синім або чорним чорнилом. Незаповнені рядки прокреслюємо (п. 3.4 Порядку № 4).

2. Формуємо у двох примірниках. Один примірник звіту з позначкою органу ФТВП про його прийняття зберігається у страхувальника, а другий — в органі ФТВП (п. 3.5 Порядку № 4). Відповідальна особа органу ФТВП приймає звіт від страхувальника, указує дату прийняття звіту та обов'язково проставляє свої прізвище
та ініціали (п. 4.2).

3. Звіти на паперових носіях засвідчуємо підписами керівника, головного бухгалтера (за наявності такої посади у страхувальника) та скріплюємо печаткою (за наявності) (п. 3.3 Порядку № 4). Звіт, що складається страхувальником-підприємцем, підписується лише підприємцем

За який період у звіті формуються показники

Форма Ф4-ФСС з ТВП за квартал подається наростаючим підсумком з початку року. Тому всі показники звіту наводяться за звітний квартал та наростаючим підсумком з початку року (пп. 5.1 і 5.4 Порядку № 4).

Якщо з будь-якої причини ви забули подати форму Ф4-ФСС з ТВП, то згідно з п. 4.5 Порядку № 4 до зведеного звіту (звіт за наступний період) слід уключити невключені дані за попередній звітний період (при звіті
за I квартал — залишки коштів на початок звітного року)

Форму Ф14-ФСС з ТВП складаємо за кожен квартал окремо, не використовуючи принцип «наростаючого підсумку з початку року», як для форми Ф4-ФСС з ТВП

У якому форматі заповнюються сумові показники звітів

Звіти слід заповнювати у гривнях з копійками

Відповідальність

Адмінштраф на посадових осіб та підприємця — від 136 до 255 грн., за повторне порушення протягом року — від 170 до 340 грн. (ст. 1655 КУпАП) за:
— несвоєчасне подання встановленої звітності;
— неподання встановленої звітності;
— подання недостовірної звітності про використання страхових коштів

 

Таблиця 2. Заповнення окремих показників форми Ф4-ФСС з ТВП

Реквізит звіту

Пояснення до заповнення

1

2

ЗАГОЛОВНА ЧАСТИНА ЗВІТУ

«Реєстраційний номер страхувальника в органі ФСС з ТВП»

Для зареєстрованих роботодавців до 01.01.11 р. — реєстраційний номер страхувальника в органі ФТВП

або

«Реєстраційний номер у Державному реєстрі (для зареєстрованих після 01.01.2011)»

Для зареєстрованих роботодавців після 01.01.11 р. — номер у Державному реєстрі загальнообов'язкового державного соціального страхування

«Код ЄДРПОУ — для юридичних осіб (реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта — для фізичних осіб)»

Для юридичних осіб — код ЄДРПОУ.

Для фізичних осіб:
— реєстраційний номер (ідентифікаційний код) облікової картки платника податків

або
— серія та номер паспорта — для фізичних осіб, які відмовилися від реєстраційного номера через свої релігійні переконання та які повідомили про це відповідний орган ДПС і мають позначку в паспорті

ТАБЛИЦЯ I (п. 5.5 Порядку № 4 — оновлено згідно з постановою № 56)

Рядок 1 «Зобов'язання страхувальника на початок року»

Відображаємо суму зобов'язання страхувальника перед ФТВП, що відповідає сумі заборгованості за страхувальником на кінець звітного періоду, відображеній у звіті за минулий рік.

Дані бухобліку — сальдо по Кт 378 (652) (у звітах за 2012 рік — на 01.01.12 р.: заборгованість
із рядка 22 форми Ф4-ФСС з ТВП за 2011 рік)

або (може бути заповнено або рядок 1, або рядок 12.

У звіті за всі періоди звітного року показник рядка 1 (12) залишається без змін)

Рядок 12 «Зобов'язання Фонду на початок року»

Відображаємо суму зобов'язання ФТВП перед страхувальником на початок звітного року,
що відповідає сумі зобов'язання ФТВП на кінець звітного періоду, яка наводиться у звіті за минулий рік.

Дані бухобліку — сальдо по Дт 378 (652) (у звітах за 2012 р. — на 01.01.12 р.: заборгованість
із рядка 14 форми Ф4-ФСС з ТВП за 2011 рік)

Рядок 5 «Отримано від часткової cплати за путівки»

Відображаємо суму, отриману від працівників до каси роботодавця як часткову оплату вартості путівок у звітному періоді (з початку року) за основним місцем роботи застрахованої особи.

Перевірка: рядок 5 таблиці I форми Ф4-ФСС з ТВП = сума колонок 15 — 22 форми Ф14-ФСС з ТВП за звітні квартали календарного року.

Дані бухобліку — оборот Дт 685 (розрахунки за видану путівку) — Кт 378

Рядок 6 «Отримано від Фонду з початку року, у т.ч.»

Відображаємо загальну суму коштів, отриманих від ФТВП для виплати матеріального забезпечення (сум допомог) застрахованим особам, нарахованого страхувальником-роботодавцем, і часткового фінансування оздоровлення дітей у дитячих оздоровчих закладах.

Із цієї суми отримані кошти в погашення заборгованості за ФТВП, що значиться на 01.01.11 р., показуються ще й у рядку 7.

Дані бухобліку — оборот Дт 311/окремий рахунок для зарахування допомог — Кт 378 (652)

Рядок 14 «Перераховано з початку року, у т.ч.»

Відображаємо перераховані на рахунок ФТВП кошти, у тому числі з розшифровкою в рядках 15 — 20 (у попередній редакції такої деталізації не було).

Дані бухобліку — оборот Дт 378 (652) — Кт 311 (у тому числі з окремого рахунка для зарахування допомог).

Сума даних рядків 15 — 20 може не відповідати загальній сумі перерахованих коштів (рядок14 таблиці I) на суму повернених страхувальником невикористаних страхових коштів.

Пункт 7.2 Порядку № 4 доповнено також новим абзацом, де зазначено, що страхові кошти, отримані від страхувальника на рахунок органу ФТВП та не підтверджені його звітом, ураховуються у відповідних показниках зведеного звіту

Рядок 15 «заборгованість минулих років та донараховані внески»

Відображаємо суми перерахованих страхових внесків, донараховані страхувальником самостійно (за період до 01.01.11 р.) та за результатами перевірок, а також суму заборгованості, що значилася на початок року

Рядок 16 «суми помилок минулих років»

Відображаємо перераховані суми помилок, самостійно виявлені як переплата на допомоги в минулих роках (після 01.01.11 р.)

Рядок 17 «пені»

Відображаємо суми перерахованої пені, нарахованої спеціалістами органу ФТВП за результатами перевірки та нарахованої страхувальником самостійно за період до 01.01.11 р.

Рядок 18 «штрафів»

Відображаємо суми перерахованих штрафів, нарахованих спеціалістами органу ФТВП за результатами перевірки страхувальника

Рядок 19 «неправомірно витрачених коштів»

Наводимо перераховані суми неправомірно витрачених страхувальником коштів, виявлених спеціалістами органу ФТВП за результатами перевірки

Рядок 20 «часткову сплату за путівки»

Відображаємо перераховану суму часткової сплати за путівки

Рядок 21 «Витрати з початку року»

Відображаємо загальну суму нарахованих за рахунок коштів ФТВП витрат на:
— матеріальне забезпечення (допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах і на поховання);
— часткове фінансування оздоровлення дітей у дитячих оздоровчих закладах.

Розшифровку даних рядка 21 таблиці I за видами витрат наведено в таблиці II.

Перевірка: рядок 21 таблиці I = рядок 8 таблиці II.

Дані бухобліку — оборот Дт 378 (652) — Кт 663 (нарахування допомог за рахунок ФТВП);

оборот Дт 378 (652) — Кт 377 (нарахування в частині фінансування ФТВП вартості оздоровлення в дитячих оздоровчих закладах за рахунок ФТВП)

Рядок 10 або 23

Визначаємо заборгованість на кінець звітного кварталу за формулами, наведеними в назвах рядків.

Перевірка: рядок 9 + рядок 10 = рядок 22 + рядок 23.

Дані бухобліку — сальдо субрахунку 378 (652): по Дт — для рядка 10; по Кт — для рядка 23

Рядок 11 «непогашена частина заборгованості, що мала місце станом на 01.01.2011»

Окремо виділяємо суму заборгованості ФТВП станом на 01.01.11 р.

Рядок 24 «непогашена частина заборгованості, що мала місце станом на 01.01.2011»

Наводимо дані про не погашену на кінець звітного періоду частину заборгованості, що виникла до 01.01.11 р.

ТАБЛИЦЯ II (п. 5.6 Порядку № 4)

Механізм заповнення таблиці II не зазнав змін. Змінено тільки назву рядка 8, який тепер кореспондує з рядком 21 таблиці I.

У таблиці II вказуємо суми допомоги, що фінансуються за рахунок коштів ФТВП.

Рядок 1 «По тимчасовій непрацездатності
(за винятком допомоги по догляду за хворою дитиною або хворим членом сім'ї)»

У колонці 3 проставляємо дані про кількість робочих днів, протягом яких працівник хворів та оплата за які фінансується з ФТВП.

У колонці 4 — суму нарахованої у звітному періоді допомоги за рахунок коштів ФТВП: із 6-го календарного дня непрацездатності (для інвалідів УТОГ та УТОС — з 1-го дня хвороби)

Рядок 2 «По тимчасовій непрацездатності по догляду за хворою дитиною або хворим членом сім'ї»

У колонці 3 проставляємо дані про кількість робочих днів догляду за хворою дитиною або хворим членом сім'ї, оплата за які фінансується з ФТВП (з першого дня).

У колонці 4 — суму нарахованої у звітному періоді допомоги по догляду за хворою дитиною або хворим членом сім'ї за рахунок коштів ФТВП

Рядок 3 «По вагітності
та пологах»

У колонці 3 проставляємо дані про кількість календарних днів відпустки по вагітності та пологах відповідно до листка непрацездатності.

У колонці 4 — суму нарахованої у звітному періоді допомоги по вагітності та пологах, що надається за рахунок коштів ФТВП

У колонках 5 і 6 таблиці II вказуємо кількість днів та суму допомоги, що виплачуються чорнобильцям на пільгових умовах. У таблиці п. 5.6 Порядку № 4 наведено випадки, порядок і приклад заповнення цих колонок

Рядок 4 «На поховання (кількість виплат, сума)»

У колонці 3 проставляємо дані про кількість виплат допомоги на поховання.

У колонці 4 — дані про загальну суму виплат із початку року виходячи з розмірів, установлених правлінням ФТВП

Рядок 6 «Часткове фінансування оздоровлення дітей у дитячих закладах оздоровлення (кількість путівок, сума)»

У колонці 3 проставляємо дані про кількість придбаних путівок для оздоровлення дітей у дитячих оздоровчих закладах, що частково фінансуються ФТВП.

У колонці 4 — дані про суму витрат на придбання путівок, що частково фінансуються ФТВП

Рядок 8 «РАЗОМ ВИТРАТ

(р. 5 + р. 6 + р. 7) (II. р. 21)»

Проставляємо загальну суму витрат страхувальника за рахунок коштів Фонду, зарахованих у звітному періоді (з початку року).

Перевірка: Рядок 8 таблиці II = Рядок 21 таблиці I

 

Приклад заповнення форми Ф4-ФСС з ТВП

Умова. У ТОВ «АБВ» (код ЄДРПОУ 12345678; реєстраційний номер у ФТВП 630130004455) на 01.01.12 р. значиться заборгованість ФТВП перед страхувальником у сумі 1000 грн. за нарахованою, але не отриманою допомогою по тимчасовій непрацездатності відповідно до заяви-розрахунку, поданої 29.12.11 р. (сальдо по Кт 378 на 01.01.12 р.). Цю суму відображено в рядку 14 таблиці I та рядку 1 таблиці II звіту за формою Ф4-ФСС з ТВП за 2011 рік.

Протягом I кварталу 2012 року від ФТВП отримано на окремо відкритий рахунок за поданими заявами-розрахунками суми допомоги за рахунки ФТВП:

— по тимчасовій непрацездатності працівників заборгованість, що значилася на 01.01.12 р. у сумі 1000 грн..;

— по тимчасовій непрацездатності працівників (із 6-го дня хвороби) — за 9 робочих днів хвороби працівників у сумі 900 грн., при цьому підприємство повернуло Фонду невикористані кошти в сумі 100 грн. (помилково заявлено суму в поданій заяві-розрахунку);

— по догляду за хворою дитиною (з 1 дня хвороби дитини) — за 5 робочих днів у сумі 600 грн.;

— по вагітності та пологах — 126 календарних днів у сумі 8820 грн.

Пояснення. Заборгованість за страховими внесками перед ФТВП на 01.01.12 р. у сумі 1000 грн. переносимо з рядка 14 таблиці I Ф4-ФСС з ТВП за 2011 рік до рядка 12 таблиці I Ф4-ФСС з ТВП за I квартал 2012 року.

Роботодавець протягом звітного кварталу в міру нарахування допомог, що фінансуються за рахунок коштів ФТВП, складає та подає до ФТВП заяви-розрахунки. Нараховані суми допомог відображаємо в рядках 1 — 4 таблиці II та рядку 21 таблиці I Ф4-ФСС з ТВП — у нашому випадку 10220 грн. (900 - 100 + 600 + 8820).

Отримані від ФТВП кошти (11320 грн.) у звіті відображаємо в рядку 6 таблиці I Ф4-ФСС з ТВП. Після їх виплати працівникам залишок невикористаних коштів (100 грн.) повертається ФТВП протягом 3 днів з моменту виплати. У звіті повернення суми відображається в рядку 14 таблиці I Ф4-ФСС з ТВП. Зверніть увагу: у розшифрувальних рядках 15 — 20 суму повернення невикористаних коштів не показуємо.

Тепер покажемо, як заповнити звіт за формою Ф4-ФСС з ТВП за I квартал 2012 року (див. с. 31).

 

Документи і скорочення статті

Закон № 2240 — Закон України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням» від 18.01.01 р. № 2240-III.

Порядок № 4 — Порядок формування та подання страхувальниками звітності по коштах загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, затверджений постановою правління ФТВП від 18.01.11 р. № 4.

Постанова № 56 — постанова ФТВП «Про затвердження Змін до Порядку формування та подання страхувальниками звітності по коштах загальнообов'язкового державного соціального страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» від 16.11.11 р. № 56.

ЄВС — єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування.

ФТВП — Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

 

img 1
img 2
img 3

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі