Теми статей
Обрати теми

Установлено правила пожежної безпеки для об’єктів площею до 300 кв. метрів

Редакція БТ
Наказ від 24.02.2012 р. № 537

Установлено правила пожежної безпеки для об’єктів площею до 300 кв. метрів

 

МНС затвердило Правила пожежної безпеки для об'єктів площею до 300 кв. метрів, які обов'язкові для виконання всіма юрособами та фізособами-підприємцями, незалежно від їх форм власності та виду госпдіяльності, і поширюються на окремо розташовані об'єкти або на вбудовані (прибудовані) об'єкти, що мають самостійний евакуаційний вихід.

Правилами передбачено вимоги: (1) для об'єктів площею до 30 кв. метрів; (2) для об'єктів площею від 30 до 300 кв. метрів.

Ці Правила не поширюються на об'єкти площею до 300 м2, які згідно з Порядком розподілу суб'єктів господарювання за ступенем ризику їх господарської діяльності для безпеки життя і здоров'я населення, навколишнього природного середовища щодо пожежної безпеки (постанова КМУ від 14.11.07 р. № 1324) віднесено до госпсуб'єктів з високим та середнім ступенем прийнятного ризику.

Установлено такі вимоги:

наявність: (1) вогнегасників; (2) освітлення шляхів евакуації, що не мають природного освітлення; (3) розсувних або зйомних ґрат у приміщеннях, де перебувають люди (під час перебування людей у приміщенні ці ґрати мають бути зняті або відкриті; установлювати глухі ґрати дозволяється тільки у фінансових закладах, на складах, у коморах, у кімнатах для зберігання зброї та боєприпасів);

необхідність відключення від мережі електрообладнання після закінчення роботи (для об'єктів площею від 30 до 300 кв. метрів), за винятком обладнання, що за вимогами технології працює цілодобово;

— розробка та розвішування на видних місцях схем евакуації людей на випадок пожежі в будовах, що мають два і більше поверхів. Шляхи евакуації на цих об'єктах мають бути обладнані знаками безпеки відповідно до національного стандарту України — ДСТУ ISO 6309:2007.

Установлено низку заборон, зокрема: (1) на експлуатацію несправних та пошкоджених кабелів і проводів; (2) на з'єднання, відгалуження та окінцювання жил проводів і кабелів у будь-який спосіб, крім опресовування, зварювання, паяння або затискання (гвинтового, болтового).

Правила пожежної безпеки набудуть чинності з дня опублікування.

(Наказ МНС від 24.02.12 р. № 537, діє з дня опублікування)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі