Теми статей
Обрати теми

У яких одиницях виміру заповнювати декларації з єдиного податку?

Редакція БТ
Відповідь на запитання

У яких одиницях виміру заповнювати декларації з єдиного податку?

У яких одиницях виміру заповнювати податкові декларації з єдиного податку, що подаються підприємцями та підприємствами, які працюють з 1 січня 2012 року на спрощеній системі оподаткування?

 

Наказом МФУ «Про затвердження форм податкових декларацій платника єдиного податку» від 21.12.11 р. № 1688 затверджено дві форми декларацій для платників єдиного податку, окремо для фізичних осіб — підприємців та окремо для юридичних осіб:

1) для юридичних осіб — Податкову декларацію платника єдиного податку — юридичної особи;

2) для ФОП — Податкову декларацію платника єдиного податку — фізичної особи — підприємця.

При заповненні показників податкових декларацій слід виходити з їх форм. Так, у податковій декларації підприємства зазначено, що її показники заповнюються у гривнях з копійками.

У податковій декларації підприємця показники наводяться у гривнях без копійок з округленням за загальновстановленими правилами. При цьому слід ураховувати, що підприємці протягом 10 календарних днів після граничного строку подання податкової декларації повинні сплатити єдиний податок у сумі, яку вони вказали в рядку 22 розділу V «Визначення податкових зобов'язань по єдиному податку», тобто у гривнях без копійок.

Що стосується заповнення даних про щомісячні авансові внески для підприємців першої та другої груп, які вказуються відповідно в розділах I та II податкової декларації, то зазначення тут округлених показників не вплине на зобов'язання платника єдиного податку перед бюджетом у разі, коли в результаті округлення вийдуть різні суми. Справа в тому, що згідно з п. 295.2 Податкового кодексу України нарахування в особовому рахунку платника єдиного податку першої та другої груп авансових внесків здійснюється органами ДПС на підставі заяви такого платника єдиного податку про розмір обраної ставки єдиного податку, заяви про період щорічної відпустки та/або заяви про строк тимчасової втрати працездатності. Надходження оплати в особовому рахунку здійснюється на підставі банківських документів. Тому дані податкової декларації для цієї мети не використовуються.

 

Сергій НАУМОВ,
 заступник директора Департаменту,
 начальник управління адміністрування
 податків на доходи фізичних осіб
 Департаменту оподаткування фізичних осіб ДПСУ

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі