Теми статей
Обрати теми

Про внесення змін до Порядку використання Сум податку на додану вартість, сплачених переробними підприємствами до спеціального фонду державного бюджету

Редакція БТ
Постанова від 25.07.2012 р. № 741

ДЕРЖПІДТРИМКА
 ТВАРИННИЦТВА:

чергове вдосконалення механізму виплати
дотації на молодняк

Постанова Кабінету Міністрів України від 25.07.12 р. № 741

«Про внесення змін до Порядку використання сум податку на додану вартість, сплачених переробними підприємствами до спеціального фонду державного бюджету»

 

Кабмін постановою від 25.07.12 р. № 741 учетверте за останні півроку вносить зміни до Порядку використання сум податку на додану вартість, сплачених переробними підприємствами до спеціального фонду державного бюджету, затвердженого постановою КМУ від 02.03.11 р. № 246, які вдруге стосуються лише порядку виплати так званої дотації на молодняк, а саме спеціальної бюджетної дотації фізичним особам за утримання та збереження молодняку великої рогатої худоби (ВРХ). Першого разу порядок виплати дотації на молодняк був підкоригований постановою КМУ від 25.06.12 р. № 593*.

* Див. рубрику Калейдоскоп документів «Стисло про важливе» // «БТ», 2012, № 32, с. 13.

Суть нововведень полягає в тому, що:

по-перше, розширено перелік випадків, коли виплачується дотація на молодняк. Так, відтепер фізособи можуть її отримати не тільки за утримання молодняку ВРХ, що народився лише в їхніх господарствах, а й за утримання молодняку ВРХ, якщо такий молодняк фізособи набули шляхом переміщення від інших власників, тобто придбали, обміняли, отримали безкоштовно тощо.

по-друге, фізособам, які утримують молодняк, придбаний в інших власників, дотація виплачується у розмірі 250 грн. за кожні повні три місяці утримання в такому господарстві молодняку ВРХ до досягнення ним 15-місячного віку.

При цьому датою переміщення молодняку (придбання, обміну, тощо) з якого починається відлік 3-х місяців утримання, вважається, або:

а) дата прибуття тварини в господарство нового власника, яка вказана у паспорті ВРХ, засвідчена печаткою дільничної або районної лікарні ветеринарної медицини;

б) дата видачі паспорта ВРХ новому власникові.

Отже, щоб мати змогу отримати дотацію за утримання придбаного молодняку ВРХ фізособа має придбати його у віці не старшому за 12 місяців.

по-третє, конкретизовано місце подання пакета документів, що має подати фізособа для отримання дотації: їх слід подавати виключно за місцезнаходженням господарства фізособи сільським, селищним чи міським радам. Зауважимо, що такі документи приймаються щомісяця до першого числа наступного місяця та до 1 грудня 2012 р. Нагадаємо, що документи подають у складі копій паспортів ВРХ і ветеринарних карток до таких паспортів, копії паспорта фізособи та довідки або договору про відкриття рахунка в банку, а також копію документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків.

Постанова, що коментується, набула чинності з 15.08.12 р.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі