Теми статей
Обрати теми

Стисло про важливе

Редакція БТ
Новини

Стисло про важливе

 

Благоустрій

Затверджено Інструкцію з проведення технічної інвентаризації та паспортизації об’єктів благоустрою населених пунктів. Інвентаризація земельних ділянок, на яких розташовано об’єкти благоустрою, проводиться відповідно до Порядку проведення інвентаризації земель (постанова КМУ від 23.05.12 р. № 513). Технічна інвентаризація та паспортизація об’єктів благоустрою проводяться власником, балансоутримувачем або виконавцем на підставі договору із замовником або самостійно (наказ Мінрегіону від 29.10.12 р. № 550, чинний з дня опублікування)

Депозитарна діяльність

Затверджено Положення про припинення провадження професійної діяльності на фондовому ринку — депозитарної діяльності, а саме депозитарної діяльності депозитарію цінних паперів (рішення НКЦПФР від 02.10.12 р. № 1341, чинне з дня опублікування). Положенням встановлюються вимоги до: (1) дій депозитарію цінних паперів, пов’язаних з припиненням провадження ним профдіяльності на фондовому ринку — депозитарної діяльності (депозитарної діяльності депозитарію цінних паперів та розрахунково-клірингової діяльності); (2) дій інших профучасників фондового ринку, пов’язаних з цим припиненням. Також установлено порядок здійснення держконтролю за їх діями в період припинення депозитарієм здійснення профдіяльності на фондовому ринку. Унесено зміни до Типового депозитарного договору, Типового договору про обслуговування емісії цінних паперів та Положення про порядок ведення реєстрів власників іменних цінних паперів

Енергозберігаючі матеріали, обладнання, устаткування

Тепер госпсуб’єктам, що ввозять на митну територію України енергозберігаючі матеріали, обладнання, устаткування та комплектуючі вироби, замість висновку необхідно подавати інформацію від відповідного міністерства чи іншого центрального органу виконавчої влади про те, що товари з аналогічними якісними показниками не виробляються в Україні (зміни внесено постановою КМУ від 26.11.12 р. № 1072 (чинна з 28.11.12 р.) до п. 1 постанови КМУ «Питання ввезення на митну територію України енергозберігаючих матеріалів, обладнання, устаткування та комплектуючих» від 14.05.08 р. № 444)

Ліцензування

Унесено зміни до постанови КМУ «Про затвердження переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2012 рік» від 26.12.11 р. № 1360. Установлено, що експорт у 2012 році бензолу, крім того, що використовується як паливо (код згідно з УКТЗЕД 2707 10 90 00), підлягає ліцензуванню за погодженням з Міненерговугілля (постанова КМУ від 29.10.12 р. № 1075, чинна з 28.11.12 р.)

Машинобудування для агропромислового комплексу

Прийнято Закон України від 06.11.12 р. № 5478-VI (чинна з 29.11.12 р.), яким унесено зміни до Закону «Про стимулювання розвитку вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу». Змінами, зокрема, передбачено, що вітчизняною технікою і обладнанням для агропромкомплексу вважаються виготовлені підприємствами вітчизняного машинобудування для агропромислового комплексу техніка і обладнання (зазначені у п. 1 ст. 1 Закону), у разі якщо ступінь їх локалізації (питома вага вартості сировини, матеріалів, вузлів, агрегатів, деталей і комплектуючих виробів вітчизняного виробництва у собівартості техніки і обладнання, зазначених у п. 1 ст. 1 Закону) перевищує 60 % (крім тракторів та інших самохідних енергетичних засобів сільгосппризначення, спецавтомобілів сільгосппризначення, самохідних та причіпних комбайнів, ступінь локалізації яких має перевищувати показник,
установлений Кабміном)

Охорона праці

Побачив світ Покажчик нормативно-правових актів з питань охорони праці станом на 03 вересня 2012 року (наказ Держгірпромнагляду від 12.04.12 р. № 74 в редакції від 04.09.12 р. № 161). Змінами з початку
III кварталу 2012 року та станом на 03.09.12 р. до Покажчика: (1) включено 7 нових документів, у тому числі 3 од. у новій редакції; (2) виключено 50 документів, які: або втратили чинність (48 од.), або у зв’язку з дублюванням (2 од.)

Реклама

Прийнято Закон України від 06.11.12 р. № 5481-VI (чинна з 29.11.12 р.), яким передбачено, що інформація про ціни на товари, тарифи на послуги, наведені у рекламі, яка розміщується чи розповсюджується на території України, зазначається виключно у гривні. Зазначені зміни внесено до Закону України «Про рекламу»

Цивільний захист

Прийнято Кодекс цивільного захисту України (Закон України від 02.10.12 р. № 5403-VI, чинний з 21.11.12 р., та вводиться в дію з 01.07.13 р.). Кодекс регулює відносини, пов’язані із захистом населення, територій, навколишнього природного середовища та майна від надзвичайних ситуацій, реагуванням на них, функціонуванням єдиної державної системи цивільного захисту, та визначає повноваження органів держвлади, Ради міністрів АР Крим, органів місцевого самоврядування, права та обов’язки громадян України, іноземців та осіб без громадянства, підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності

 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі