Теми статей
Обрати теми

Підакцизні товари: ДПСУ пояснила правила декларування максимальних роздрібних цін

Редакція БТ
Наказ від 30.11.2012 р. № 1089

Підакцизні товари: ДПСУ пояснила правила декларування максимальних роздрібних цін

 

ДПСУ затвердила Узагальнюючу податкову консультацію про забезпечення правомірного декларування максимальних роздрібних цін на підакцизні товари (продукцію) та дотримання суб’єктами господарювання норм Податкового кодексу України (далі — УПК), у якій вказала на таке:

1) зміна відомостей, що містяться у Декларації про максимальні роздрібні ціни на підакцизні товари (продукцію) (далі — Декларація) може здійснюватися не частіше одного разу на місяць шляхом подання цієї Декларації виробниками або імпортерами підакцизних товарів у будь-який день місяця, але не пізніше ніж за п’ять календарних днів до початку наступного місяця (п. 220.5 ПКУ* та пп. 2.1 і 2.3 розд. ІІ Порядку № 1535**);

2) нанесена на споживчу упаковку ціна повинна відповідати максимальній роздрібній ціні, встановленій на дату виробництва;

3) на товар (продукцію), який відрізняється від іншого кольором розривної стрічки, логотипом компанії на пачці або іншими відомостями, які не належать до характеристики товару (продукції), не може бути встановлено декілька максимальних роздрібних цін. Різні максимальні роздрібні ціни можуть встановлюватися лише на підакцизний товар (продукцію) з різними характеристиками (якісними показниками).

Тобто на тютюнові вироби з однією власною назвою та однаковою інформацією щодо їх додаткових характеристик (вказуються у графі 4 Декларації) має встановлюватися однакова максимальна роздрібна ціна.

Якщо ж на такі товари будуть встановлені різні максимальні роздрібні ціни, то це вплине на суму акцизного податку та призведе до маніпулювання (викривлення) податковими зобов’язаннями з акцизного податку.

Щоб уникнути негативних наслідків, податківці радять виправити виявлені помилки у раніше поданих деклараціях з акцизного податку.

(Наказ ДПСУ від 30.11.12 р. № 1089, чинний з дня прийняття)

 

* Податковий кодекс України від 02.12.10 р. № 2755-VI.

** Порядок складання та подання декларації про максимальні роздрібні ціни на підакцизні товари (продукцію), затверджений наказом ДМСУ та ДПАУ від 24.12.10 р. № 1535/1027.

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі