Теми статей
Обрати теми

Стисло про важливе

Редакція БТ
Новини

Стисло про важливе

 

Індекс інфляції

За даними Держстату індекс споживчих цін на товари та послуги (індекс інфляції) у листопаді 2012 року склав 99,9 % у порівнянні з жовтнем 2012 року, а за період січень – листопад 2012 року — 99,6 % (офіційні дані Держстату від 06.12.12 р.; www.ukrstat.gov.ua)

Автотранспорт

Віднині для держреєстрації легкового автомобіля його власник не повинен подавати до реєстраційно-екзаменаційного підрозділу ДАІ документ, що підтверджує оцінку вартості такого автомобіля. Також визначено, що перереєстрація транспортних засобів у разі зміни їх власників проводиться на підставі документів, що підтверджують правомірність їх придбання. При цьому зняття з обліку таких транспортних засобів не проводиться. Відповідні зміни внесено до Інструкції про порядок здійснення підрозділами Державтоінспекції МВС державної реєстрації, перереєстрації та обліку транспортних засобів, оформлення і видачі реєстраційних документів, номерних знаків на них (наказ МВС від 17.09.12 р. № 809, чинний з дня опублікування). Зміни пов’язані з набуттям чинності деяких положень Закону України від 02.10.12 р. № 5413-VI // «БТ», 2012, № 46, с. 4

Дорогоцінні метали і каміння

Викладено в новій редакції Порядок продажу дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння з Державного фонду дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння (постанова КМУ від 28.11.12 р. № 1096, чинна з 07.12.12 р.)

ЄВС

ПФУ листом від 12.11.12 р. № 26418/03-20 ще раз звернув увагу на те, що ЄВС у розмірі 2,85 % установлюється тільки для найманих працівників-інвалідів, які працюють на підприємствах УТОГ, УТОС (п. 7 ст. 8 Закону України від 08.07.11 р. № 2464-VI). Із зарплати інших працівників підприємств УТОГ, УТОС ЄВС утримується в загальному порядку — за ставкою 3,6 %

Електричні мережі

Затверджено Примірні договори про: (1) приєднання до електричних мереж електроустановки, яка виробляє електричну енергію з використанням альтернативних джерел енергії; (2) купівлю-продаж електричної енергії між суб’єктом господарювання, що виробляє електричну енергію з використанням альтернативних джерел енергії, та споживачем або постачальником електричної енергії за регульованим тарифом; (3) купівлю-продаж електричної енергії між державним підприємством «Енергоринок» та суб’єктом господарювання, що виробляє електричну енергію з використанням альтернативних джерел енергії (постанова НКРЕ від 11.10.12 р. № 1314, чинна з дня прийняття)

Електронний кабінет платника податків

Схвалено Концепцію створення електронного сервісу «Електронний кабінет платника податків» (розпорядження КМУ від 05.12.12 р. № 1007-р, чинне з 05.12.12 р.). Мета Концепції — розширення переліку послуг, що надаються органами ДПС платникам податків з використанням електронного сервісу. Електронний сервіс створюється з метою надання платникам податків можливості працювати з органами ДПС у режимі реального часу з використанням електронного цифрового підпису на безоплатній основі. Робота з електронним сервісом здійснюється з персонального комп’ютера платника податків, підключеного до Інтернету, шляхом автентифікації з використанням електронного цифрового підпису та авторизації такого платника. ДПСУ повинна створити та забезпечити з 01.01.13 р. запровадження електронного сервісу «Електронний кабінет платника податків»

ЗЕД, пільги

Унесено зміни до Закону України «Про Митний тариф України» щодо приведення ставок ввізного мита у відповідність до критеріїв Світової Організації Торгівлі (Закон України від 06.11.12 р. № 5476-VI, набере чинності з 01.01.13 р.). Закон спрямований на підтримку вітчизняного товаровиробника шляхом надання йому певних пільг, що допоможуть конкурувати з аналогічними імпортними товарами. Зокрема, Закон передбачає підвищення пільгової та повної ставок ввізного мита на: (1) пасти для ліплення, пластилін, включаючи використовуваний для дитячих розваг, «стоматологічний віск», стоматологічні матеріали на основі гіпсу; (2) продукти органічної і неорганічної хімії; (3) вироби з каменю, гіпсу, азбесту, скла; (4) машини, обладнання і механічні пристрої; (5) барвники, пігменти, фарбувальні речовини

Мисливське господарство

Затверджено Перелік питань для здійснення Державним агентством лісових ресурсів України та його територіальними органами планових заходів державного нагляду (контролю) за дотриманням вимог законодавства у галузі мисливського господарства (наказ Мінагрополітики від 05.11.12 р. № 678, чинний з 10.12.12 р.). Здійснення планових заходів держнагляду (контролю) за дотриманням вимог законодавства у галузі мисливського господарства та полювання з інших питань, які не включені до Переліку, забороняється. Наказом також затверджено уніфіковану форму акта перевірки

Рибогосподарство

Затверджено Ліміти та прогнози допустимого спеціального використання водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах загальнодержавного значення на 2013 рік (наказ Мінагрополітики від 14.11.12 р. № 708, чинний з дня опублікування)

Сільське господарство

Погоджено рекомендовані Комітетом з питань гігієнічного регламентування Держсанепідслужби Методичні вказівки з визначення пестицидів (постанова Держсанепідслужби від 02.08.12 р. № 23, чинна з дня прийняття)

 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі