Теми статей
Обрати теми

Дані митної декларації можна вказувати у графі 3 податкової накладної

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Дані митної декларації можна вказувати у графі 3 податкової накладної

Чи буде порушенням порядку заповнення податкової накладної, якщо починаючи з 12.08.12 р. та до моменту набрання чинності змінами до форми податкової накладної платником податку в її графі 3 «Номенклатура товарів/послуг продавця» буде зазначатися обов’язковий реквізит «номер та дата митної декларації, за якою було здійснено митне оформлення товару, ввезеного на митну територію України»?

 

Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної податкової служби та у зв’язку з проведенням адміністративної реформи в Україні» від 05.07.12 р. № 5083-VI (далі — Закон № 5083), який набрав чинності з 12.08.12 р., частину другу п. 201.1 Податкового кодексу України (далі — ПКУ) доповнено новим п.п. «ї» та визначено, що у податковій накладній в окремих рядках зазначаються додаткові обов’язкові реквізити «номер та дата митної декларації, за якою було здійснено митне оформлення товару, ввезеного на митну територію України».

Разом з цим п. 4 розд. II «Прикінцеві положення» Закону № 5083 Кабінету Міністрів України доручено забезпечити перегляд та приведення відповідними центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність до цього Закону.

Зокрема, форму податкової накладної, затверджену наказом МФУ від 01.11.11 р. № 1379, буде доповнено відповідними графами для зазначення номера та дати митної декларації, за якою було здійснено митне оформлення товару, ввезеного на митну територію України.

Таким чином, реквізити «номер та дата митної декларації, за якою було здійснено митне оформлення товару, ввезеного на митну територію України» підлягають зазначенню у податковій накладній з моменту набрання чинності змінами до форми податкової накладної про її доповнення відповідними графами для відображення таких реквізитів.

При цьому, якщо платником податку починаючи з 12.08.12 р. до моменту набрання чинності змінами до форми податкової накладної в графі 3 «Номенклатура товарів/послуг продавця» податкової накладної буде зазначатися обов’язковий реквізит «номер та дата митної декларації, за якою було здійснено митне оформлення товару, ввезеного на митну територію України», то враховуючи те, що Закон № 5083, яким такий новий обов’язковий реквізит податкової накладної введено у дію, набрав чинності з 12.08.12 р., зазначене не є порушенням.

 

За матеріалами Єдиної бази податкових знань,
 розміщеної на офіційному сайті ДПСУ:
www.sts.gov.ua (розд.130.21)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі