Теми статей
Обрати теми

Формат податкової накладної: книжковий чи альбомний?

Редакція БТ
Відповідь на запитання

Формат податкової накладної: книжковий чи альбомний?

Який формат повинна мати податкова накладна — книжковий чи альбомний?

(м. Донецьк)

 

Нову форму податкової накладної та Порядок її заповнення затверджено наказом МФУ від 01.11.11 р. № 1379. Чим відрізняється нова податкова накладна від старої, затвердженої наказом ДПАУ від 21.12.10 р. № 969, ми розглядали у статті «Нова форма податкової накладної — що змінилося в порядку заповнення» // «БТ», 2011, № 51, с. 21.

Зауважимо: у новому Порядку заповнення немає жодної згадки про те, який формат вона повинна мати — книжковий чи альбомний. Але сама форма податкової накладної має альбомний формат, на відміну від старої форми, яка була книжкового формату. Представники податкових органів також аналізували оновлену форму податкової накладної, але при цьому не висували будь-яких вимог чи рекомендацій із приводу її формату (див. журнал «Вісник податкової служби України», 2011, № 45, с. 11). У листі ДПСУ від 29.12.11 р. № 10768/7/15-3117, присвяченому новій формі податкової накладної, також не згадується про її формат.

У загальному випадку податкову накладну можна заповнити двома способами: в електронному вигляді та роздрукувати чи роздрукувати власне бланк, а потім заповнити вручну. При цьому не має жодного значення, в якому форматі ви роздрукуєте податкову накладну, головне — заповнити правильно.

Якщо податкову накладну виписують вам, звертати увагу на формат не варто. Не можна за форматом намагатися визначити, чи дійсну форму податкової накладної вам надали: книжковий формат ще не означає, що вам виписали застарілу форму податкової накладної. Для того щоб пересвідчитися, що перед вами заповнена податкова накладна чинної форми, достатньо подивитися на її шапку: у правому верхньому куті вказуються реквізити нормативно-правового акта, яким затверджено податкову накладну. Якщо там значиться наказ МФУ від 01.11.11 р. № 1379, то ви тримаєте в руках податкову накладну, заповнену за чинною формою.

 

Яна ІНДЮХОВА

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі