Теми статей
Обрати теми

Нехарчова продукція: Порядок повідомлення про небезпечну продукцію

Редакція БТ
Постанова від 26.12.2011 р. № 1401, 1407

Нехарчова продукція: Порядок повідомлення про небезпечну продукцію

 

Нагадаємо, що згідно із Законом України «Про загальну безпеку нехарчової продукції» від 02.12.10 р. № 2736-VI виробник або розповсюджувач продукції має (у порядку, установленому урядом) подавати органу ринкового нагляду повідомлення про продукцію, що не відповідає загальній вимозі про безпеку. І ось Кабмін затвердив Порядок подання повідомлення про продукцію, що не відповідає загальній вимозі щодо безпеки продукції, органам державного ринкового нагляду, відповідно до якого:

— якщо виробникам/розповсюджувачам стало відомо (або мало стати відомо на підставі наявної в них інформації) про те, що вони ввели в обіг/розповсюдили продукцію, що містить ризики для споживачів, то вони зобов'язані протягом двох робочих днів повідомити про це орган ринкового нагляду. При цьому вони мають повідомити також і про вжиті у зв'язку з цим заходи. Форму повідомлення затверджено разом з Порядком;

повідомлення не подається, якщо стосовно продукції діють вимоги про інші спеціальні повідомлення, вжиті коригувальні заходи і продукцію вилучено з обігу, а також якщо проблема стосується якості продукції, а не її безпеки.

Одночасно Кабмін розробив і затвердив Методику вжиття обмежувальних (коригувальних) заходів, передбачених частиною першою ст. 28 і частиною четвертою ст. 29 Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», для запобігання чи уникнення ризиків для суспільних інтересів.

(Постанови КМУ від 26.12.11 р. № 1401 (чинна з 06.02.12 р.) і від 26.12.11 р. № 1407)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі