Теми статей
Обрати теми

Розподіл податкового кредиту з ПДВ щодо товарів

Редакція БТ
Лист від 15.11.2011 р. № 6253/7/15-3417-07

Розподіл податкового кредиту з ПДВ щодо товарів

 

ДПСУ нагадала, що розрахунок частки використання сплаченого (нарахованого) ПДВ за придбаними (ввезеними) товарами (послугами) між оподатковуваними та неоподатковуваними операціями (ЧВ) здійснюється один раз на рік у таблиці 1 додатка Д7 до декларації з ПДВ за останній звітний період такого попереднього року.

Отже, платники ПДВ, які протягом 2011 року здійснювали як оподатковувані, так і не оподатковувані операції, разом з декларацією з ПДВ за грудень (IV квартал) 2011 року повинні подати додаток Д7, у якому в гр. 5 таблиці 1 буде визначено показник ЧВ, котрий необхідно буде використовувати у 2012 році.

У випадку коли в ході перевірки визначено показник ЧВ, який не відповідає відсотку, визначеному платником податку, при розрахунку суми податкового кредиту (ПК) застосовується коефіцієнт розподілу, який визначений в ході проведення перевірки органами ДПС. При цьому даний коефіцієнт повинен застосовуватися платником при визначенні ним ПК до завершення поточного календарного року та враховуватись при визначенні коефіцієнта перерахунку ПК за поточний календарний рік.

(Лист ДПСУ від 15.11.11 р. № 6253/7/15-3417-07)

 

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі