Теми статей
Обрати теми

Затверджено типовий порядок обробки персональних даних

Редакція БТ
Наказ від 30.12.2011 р. № 3659/5

Затверджено типовий порядок обробки персональних даних

 

Мін'юст затвердив Типовий порядок обробки персональних даних у базах персональних даних, яким установлюються загальні вимоги до організаційних та технічних заходів захисту персональних даних (далі — ПД) під час їх обробки в базах персональних даних (далі — БПД) володільцями та розпорядниками БПД.

Порядком , зокрема, установлено, що обробка ПД може здійснюватися повністю або частково та/або:

в інформаційній (автоматизованій) системі у складі інформаційно-телекомунікаційної системи із застосуванням засобів мережного захисту від несанкціонованого доступу під час обробки ПД, а також антивірусного захисту;

у формі картотек. У цьому випадку документи, що містять ПД, формуються у справи залежно від мети обробки ПД; справи з документами, що містять ПД, повинні мати внутрішні описи документів із зазначенням мети обробки та категорії ПД; картотеки зберігаються у приміщеннях (шафах, сейфах), захищених від несанкціонованого доступу.

Про БПД ми розповідали в наших консультаціях: «Бази персональних даних фізичних осіб реєструвати доведеться практично всім» // «БТ», 2011, 49, с. 12; «Бази персональних даних: відповідаємо на актуальні запитання» // «БТ», 2011, № 52, с. 48.

(Наказ Мін'юсту від 30.12.11 р. № 3659/5, чинний з дня опублікування)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі