Теми статей
Обрати теми

ЄВС для ФОП, на яких працюють інваліди, визначається залежно від класу профризику виробництва

Редакція БТ
Лист від 08.05.2012 р. № 10531/03-20

ЄВС для ФОП, на яких працюють інваліди, визначається залежно від класу профризику виробництва

 

ПФУ зазначив, що згідно з ч. 13 ст. 8 Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» від 08.07.10 р. № 2464-VI для підприємств, установ та організацій (далі — підприємства), на яких працюють інваліди, ЄВС встановлюється в розмірі 8,41 % від бази нарахування внеску для працюючих інвалідів.

Отже, ЄВС у розмірі 8,41 % встановлений лише для підприємств та інших юридичних осіб, де працюють інваліди. На фізосіб-підприємців (далі — ФОП), які використовують працю інвалідів, ця пільга не розповсюджується.

Таким чином, ФОП зобов'язані нараховувати ЄВС на фонд оплати праці найманих працівників, які є інвалідами, у розмірі, який визначається залежно від класу професійного ризику виробництва.

(Лист ПФУ від 08.05.12 р. № 10531/03-20)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі