Теми статей
Обрати теми

ЗЕД: звірки-перевірки

Редакція БТ
Наказ від 22.05.2012 р. № 582

ЗЕД: звірки-перевірки

 

Мінфін з метою забезпечення єдиного підходу до планування документальних виїзних перевірок суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності та направлення запитів на проведення зустрічних звірок, оформлення, накопичення та реалізації їх матеріалів затвердив:

1) Порядок планування митними органами документальних виїзних перевірок. Сформований проект плану у строк до 1 числа другого місяця кварталу, що передує кварталу, на який здійснюється формування плану, направляється до уповноваженого митного органу. Загальний план затверджується наказом керівника уповноваженого митного органу. Витяг із затвердженого Загального плану направляється до відповідної митниці уповноваженим митним органом у строк до 30 числа місяця, що передує кварталу, на який здійснюється формування плану. Проведення митницями документальних планових виїзних перевірок здійснюється за період діяльності підприємства з урахуванням строків давності, встановлених Податковим кодексом;

2) Порядок проведення митними органами зустрічних звірок, сутність яких полягає у зіставленні та дослідженні інформації, яка міститься у митних деклараціях, деклараціях митної вартості та доданих до них комерційних та інших документах, з метою підтвердження виду та обсягу операцій з товарами і транспортними засобами комерційного призначення та здійснених розрахунків для з'ясування їх реальності та достовірності. Підставою для проведення зустрічної звірки є потреба у перевірці відомостей, отриманих від особи, безпосередньо або опосередковано залученої до операцій з товарами, переміщеними через митний кордон України, у тому числі ввезеними на територію вільної митної зони або вивезеними з цієї території, чи від будь-якої іншої особи, яка може володіти документами та даними, необхідними для прийняття рішення за результатами перевірки, якщо така особа не надасть пояснень та необхідних документальних підтверджень на письмовий запит митного органу протягом 3 робочих днів з дати отримання запиту.

(Наказ МФУ від 22.05.12 р. № 582, набирає чинності з дня опублікування)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі