Теми статей
Обрати теми

Перевірки платників ПДВ, які сформували ПК за податковими накладними, не зареєстрованими в ЄРПН

Редакція БТ
Наказ від 15.05.2012 р. № 420

Перевірки платників ПДВ, які сформували ПК за податковими накладними, не зареєстрованими в ЄРПН

 

ДПСУ затвердила Методичні рекомендації щодо комплексного відпрацювання сум ПДВ, що формують податковий кредит за податковими накладними, не зареєстрованими в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Згідно з рекомендаціями податкові органи щомісячно не пізніше 28 числа зіставляють показники з податкового кредиту з Реєстру податкових накладних (далі — РПН), надані платниками, та Єдиного реєстру податкових накладних (далі — ЄРПН) та формують переліки платників ПДВ, які включили до складу податкового кредиту ПДВ за незареєстрованими податковими накладними.

Далі не пізніше 4 числа наступного місяця платникам ПДВ, які не подали за звітний місяць РПН або мали розбіжності між показниками РПН і ЄРПН, з якими:

договір про визнання електронних документів укладено — через портал ДПСУ відсилають електронні повідомлення. Паперовий документ надається на вимогу платника впродовж 3 робочих днів;

договір про визнання електронних документів не укладено — відсилають паперові повідомлення.

У тижневий термін після формування переліків вживаються заходи щодо платників, у яких сума розбіжностей складає 50 тис. грн. та вище, останніх перевіряють до закінчення граничного терміну проведення камеральної перевірки.

Розбіжності вважаються відпрацьованими, якщо здійснено коригування РПН методом «сторно» або надано уточнюючий розрахунок до податкової декларації з ПДВ за відповідний період та проведено коригування РПН методом «сторно».

(Наказ ДПСУ від 15.05.12 р. № 420, діє з дня прийняття)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі