Теми статей
Обрати теми

Розширено перелік підстав для відмови у взятті на облік рахунка в банку органом ДПС

Редакція БТ
Наказ від 02.04.2012 р. № 426

Розширено перелік підстав для відмови у взятті на облік рахунка в банку органом ДПС

 

Мінфін для практичного впровадження Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг» і Закону України «Про електронний цифровий підпис» затвердив новий Порядок подання повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків у банках та інших фінансових установах до органів державної податкової служби*. Новий Порядок порівняно зі своїм попередником практично не зазнав змін у процедурі подання повідомлень про відкриття/закриття банками рахунків платників податків до органів ДПС, у той же час докорінно було змінено механізм оформлення такого повідомлення та правила його заповнення.

* Документ-попередник (Порядок подання повідомлень про відкриття/закриття рахунків платників податків у банках та інших фінансових установах до органів державної податкової служби, затверджений наказом ДПАУ від 23.12.10 р. № 993) втратив чинність.

Що стосується платників податку, то головним нововведенням для них є розширення переліку підстав для відмови у взятті на облік органом ДПС рахунка, відкритого в банку. Тепер податківці не братимуть на облік рахунки, відкриті у банку, якщо у Єдиному державному реєстрі платників податків відсутня інформація про фізичну особу — підприємця або юридичну особу чи її відокремлені підрозділи, які відповідно до законодавства повинні бути включені до Єдиного державного реєстру. Нагадаємо, що до Єдиного держреєстру державним реєстратором вносяться відомості лише про відокремлений підрозділ підприємства.

Новий Порядок набрав чинності 14.05.12 р., при цьому його попередник втратить чинність лише з 01.08.12 р., тому до моменту втрати чинності старим Порядком банки та інші фінансові установи будуть користуватися тим порядком, який їм зручніший (на це прямо вказано у документі).

(Наказ МФУ від 02.04.12 р. № 426, набрав чинності 14.05.12 р.)

App
Завантажуйте наш мобільний додаток Factor

© Factor.Media, 1995 -
Всі права захищені

Використання матеріалів без узгодження з редакцією заборонено

Ознайомитись з договором-офертою

Приєднуйтесь
Адреса
м. Харків, 61002, вул. Сумська, 106а
Ми приймаємо
ic-privat ic-visa ic-visa

Ми використовуємо cookie-файли, щоб зробити сайт максимально зручним для вас та аналізувати використання наших продуктів та послуг, щоб збільшити якість рекламних та маркетингових активностей. Дізнатися більше про те, як ми використовуємо ці файли можна тут.

Дякуємо, що читаєте нас Увійдіть і читайте далі